Xiri Tara Noir
Train Distance Dance Training: Pleasure Zombies

Pleasure zombies er en ikke-hierarkisk træningspraksis. Vi vil arbejde med hvordan vi kan træne ud fra afslappethed, imperfektion og pleasure. Alle slags pleasures. Vi vil udforske hvad der sker individuelt og kollektivt når vi træner fra dette sted. For at deltage i dette rum skal du være klar til at bryde med tabuer omkring shaming, konkurrence og udmattelse/overproduktion som værdisystemer. træningen værdsætter kropspositivitet og er inkluderende og åben for alle køn og kroppe, men opfordrer womxn/fem og queer identiteter til at deltage.

Træningen er tilpasset tilgængelighedsstandarter og er tilgængelig for dansere med synshandicap, men desværre ikke med nedsat hørelse. Træningen afholdes på engelsk, men sprog er ikke en hindring for deltagelse. Adgang for kørestolsbrugere.

Medbring pen og notesbog.

Dansehallerne (DK), Danscentrum (SE) og PRODA (NO) er alle organisationer, der tilbyder træning til professionelle dansere.
I uge 11, 12 og 13 lanceres et pilotprojekt, som har til formål at fremme et nordisk samarbejde på tværs af organisationerne og deres træningsprogrammer. Pilotprojektet har særligt fokus på vidensdeling og bæredygtighed.

Indenfor rammen af dette nye samarbejde udvælges en kunstner/underviser fra hvert land. Vedkommende tilbydes herefter en 3-ugers sammenhængende undervisningsturné mellem København, Stockholm og Oslo. Turnéen involverer en undervisningsblok i hver organisations træningsprogram og har til hensigt at styrke deltagernes erfaring ved at give dem adgang til nye undervisningsmetoder og kulturelle kontekster samtidig med, at de får mulighed for at udvide deres netværk. Ved at tilbyde længere, sammenhængende undervisningsforløb, og ved at prioritere tog over flyrejser, bidrager dette tiltag til et mere velfungerende og bæredygtigt felt for dans i norden. 

De udvalgte kunstnere/undervisere er Xiri Tara Noir (DK), Mari Carrasco (SE) and Hanna Filomen Mjåvatn (NO).  

Tak til Nordisk Kulturfond for deres støtte til pilotprojektet. 

Vi opfordrer dig til at fortsætte med at passe på dig selv og hinanden, og vil ikke længere tjekke coronapas på træning, kun jeres billetter;)

Kunstner

Xiri Tara Noir

Titel

Train Distance Dance Training: Pleasure Zombies

Type

Træning

Dato

14.–18.3.2022, 10:00

Varighed

1 time og 30 minutter

Venue

Teaterøen Refshalevej 320 1432 København

Krediteringer

Navnet på fotografen er: Andreea Eva Herczegh

PRODA