OR/ELLER
NET

NET er en danseforestilling, som I bliver en del af sammen med tre dansere. Et net flytter ind og breder sig ud i gymnastiksalen på jeres skole. Ud fra nettet bygger vi et bølgende landskab op, der med dansen som drivkraft åbner døre til nye rum, hvor fantasien får plads. Sammen skaber vi et koreografisk kalejdoskop.

NET inviterer til, at vi oplever os selv om led i en større kæde, tråde i et net eller atomer i et molekyle. Med undrende nysgerrighed kan vi i nettet se os selv som en del af nye sammenhænge, som hele tiden forandrer sig. Ud af et virvar af tråde danser vi med fantasien på en særlig bane, stopper ved et lejrbål eller flyver som en flok fugle. Nye perspektiver dukker op og endnu ukendte rum åbner sig undervejs.

Til fængende beats og melodiøse loops danser vi os igennem forestillingen ved at efterligne, bygge, hjælpe, vente, smelte sammen og hvile i fantasien. NET er en både legende og alvorlig forestilling, hvor danserne skaber en inkluderende stemning og guider jer som medvirkende publikum til at gå på opdagelse og fare vild i en fælles æstetisk oplevelse.

Danser- og koreografduoen OR/ELLER blev grundlagt i 2018 af Madeleine Lindh og Anja Arnquist. OR/ELLER er kunstnerisk optagede af begrebet ”indeni”, hvilket de gør gennem både koreografi og scenografi, og ved at lægge deres forestillinger indeni på forskellig vis. Fx. ved at kile dem ind i store formater på større scener, eller mellem to bøger på et bibliotek. OR/ELLER opfatter deres værker som kontaktflader, hvor de inviterer både dansere og publikum – børn som voksne – til at blive en del af en fiktion. OR/ELLER tilstræber at tilføre deres værker en på én gang kompleks og enkel tone, med plads til både alvor og humor. Elinor Tollerz Bratteby har arbejdet som danser siden 2012, primært med ikke-institutionelle koreografer, kunstnere og kollektiver – i Sverige og internationalt. Hun engagerer sig i dans og koreografi som evigt foranderlige koncepter, og er optaget af at udforske det, vi endnu ikke ved. Rebecka Berchtold er danser med træningsbaggrund inden for contemporary og post-modern dans. Dansetræning, gentagelser og perspektiver indefra er vigtige elementer i hendes praksis. Som danser har hun arbejdet både freelance og i kompagniet Norrdans (2019-22). Berchtold producerer desuden podcasten ”5678” om dansetræning. Karin Bergman er danser og koreograf med base I København. Kunstnerisk interesserer hun sig for decentralisering som en måde at opfatte og organisere bevægelse på, for relationer mellem kroppe og deres omgivelser, og for dans på utraditionelle steder. Hendes seneste koreografiske arbejde “Somatography” havde premiere i regi af Dansehallerne i 2022. Bergman har turneret med interaktive forestillinger for børn I Dansehallernes KORA-program siden 2020. Liv Mikaela Sanz har uddannet sig i dans ved Millennium Performing Arts, London. Hun har medvirket i forestillinger på en række scener i Danmark og udlandet og har desuden undervist i dans gennem mange år, bl.a. på Den Danske Scenekunstskole og på folkeskoler. Naemi Gustavsson er mode- og kostumedesigner fra Sverige, uddannet ved Kunstakademiets Designskole i København. Hun arbejder tilbagevendende med funktionsinspireret design og undersøger ofte de interaktioner, som sker i relationen mellem beklædning og krop.

Kunstner

OR/ELLER

Titel

NET

Alder

0. - 3. klasse

Praktisk info

Lokale: NET afvikles i en stor gymnastiksal eller stort rum på ca.13x10 meter med ”blødt” gulv (ikke beton), som er rent og plant. Lokalet må ikke være et gennemgangsrum, og det skal være opvarmet til 20 grader.

Antal: Per forestilling op til 50 elever og mindst to voksne, der deltager aktivt. De samme voksne under hele forestillingen.

Påklædning: Hav tøj på, som I kan bevæge jer i.

Lyd: I salen skal der være et fungerende musikanlæg.

Varighed: Én forestilling 90 minutter.

Type

For kommuner, For skoler, KORA

Krediteringer

Koncept og koreografi: OR/ELLER – Anja Arnquist og Madeleine Lindh, Dansere: Elinor Tollerz Bratteby, Rebecka Berchtold, Karin Bergman og Liv Mikaela Sanz, Scenografi: OR/ELLER i samarbejde med Naemi Gustavsson, Kostumer: Naemi Gustavsson, Musik: William Rickman, Grafik og illustration: Agnes Florin, Produktion: OR/ELLER og Nordberg Movement, Co-produktion: Dansehallerne og Norrlandsoperan i samarbejde med Dansens Hus Stockholm.

Se OR/ELLER's videohilsen her.
Swedish Art Council