Malik Nashad Sharpe
HOPE NOT, FEAR NOT

HOPE NOT, FEAR NOT er et kunstnerisk laboratorium kurateret af kunstner, koreograf og forfatter Malik Nashad Sharpe, som inviterer deltagere ind i workshops, lydrum og talks med håbet som omdrejningspunkt. Laboratoriet produceres af Dansehallerne i tæt samarbejde med UNION og Danmarks Intersektionelle Højskole.

HOPE NOT, FEAR NOT lader HÅB hænge i luften for at undersøge dets funktion udover nødvendigheden, på jorden. I laboratoriet beder vi en række kunstnere om at reflektere over deres forhold til HÅB for at skabe ufortalt viden om, hvad det kan blive i fremtiden. Og hvad det er i dag, for os alle.

HOPE NOT, FEAR NOT kredser om begrebet HÅB og udspringer fra Malik Nashad Sharpes egen NO HOPE teori, hvor håbet tilsidesættes for at give plads til handling og forandring. Når vi holder op med at håbe, må vi agere på realiteterne og handle. Det handler om race, køn og seksualitet.

“Håb er en menneskelig nødvendighed. Så hvad sker der hvis vi siger ’Fuck det’. Bare et øjeblik. Lad os holde op med at håbe, bede og ønske og begynde at indse realiteterne. Måske er håbet det første skridt, men kunne det også være en løgn? Hvorfor har vi investeret så meget af os selv i dette begreb når vi kunne flytte ting i virkeligheden, i nuet? Håb er et markedsbegreb, hverken mere eller mindre. Det kan ofte bare udsætte handlinger. Ethvert samfund har et marginaliseret underliv, som det aldrig ønsker du skal se, en marginaliseret tanke, som bliver sørgeligt straffet for at eksistere.
Så hvad er det egentligt jeg håber på? Jeg er ude over det. Men dybt inde ved jeg, at vi også behøver det.” – Malik Nashad Sharpe

Vi samler kunstnere med vidt forskellige praksis og metoder, men alle med focus på praksis der er altovervejende kropslige, ikke-lineære. Kunstnere hvis praksis kritisk kæmper med menneskelighedens betingelser. Dem der vil have mere end.

Programmet består af større offentlige events og workshops hvor kunstnerne ser på deres arbejde, deres ideologier, ideer, kritik gennem håbets optik. Det er gratis at deltage, men der vil være begrænsede pladser til alle workshops.

Program:
Mandag d. 8. november
11:00 Bianca Scout, hope + decay, LISTENING ROOM
12:00 Malik Nashad Sharpe, Hope’s Violence, Opening lecture 
14:30 Malik Nashad Sharpe, Abstract Commercial, Workshop 
16:30 Deborah Joyce Holman, Otherwise, Besides, And Also,  Lecture
19:00 DINNER and Social time


Tirsdag d. 9. november
11:00 Ebun Sodipo, a different kind of recognition, LISTENING ROOM
12:00 Ellen Furey, Substance from somewhere else, Lecture
14:30 Ellen Furey, Food for the Moon, Workshop
16:30 Maji Claire, Workshop
19:00 DINNER and Social time

Onsdag d. 10. november
11:00 皚桐, HOPE NOT/FEAR NOT, LISTENING ROOM
12:00 Aisha Sasha John, Snake without rage, Lecture 
14.30 Aisha Sasha John, Svaret? Udtryk, Workshop
16:30 Eve Stainton, Offerings for seclusion (movement-based workshop)
19:00 DINNER and social time

Torsdag d. 11. november
11:00 Danielle Brathwaite-Shirley, THE BLACK TRANS GOSPEL, LISTENING ROOM
12:00 Jas Lin, Dance the possible into being, Lecture
14:30 Jas Lin, Morning exorcise, Workshop

Kunstner

Malik Nashad Sharpe

Titel

HOPE NOT, FEAR NOT

Type

Talk, Workshop

Dato

8.–11.11.2021, 11:00

Varighed

7 timer

Venue

Union, Nørre Allé 7, 2200 København N

Bikubenfonden (da)

HOPE NOT, FEAR NOT is an artistic lab curated by artist, choreographer, and writer Malik Nashad Sharpe, supported and produced by Dansehallerne in close collaboration with UNION and the intersectional Highschool.