Jakob la Cour, Simone Wierød
Overflade

Den sitrende overgang mellem luft og vand er et magisk fænomen, hvor elementernes brydning og samspil skaber en verden af ​​skønhed, bevægelse og væren. Her danser lys og skygger på vandets over- og underflade, mens skvulpen og bobler leger på tværs.  

Med forsigtige skridt træder du sammen med din voksen ind i et dynamisk rum mellem over og under. Snart bliver du nysgerrig på de refleksive flader, og ser nu at lysende prismatiske farver udløses i rummet, bølgende og blide lyde manifesteres, mens skygger flygtigt skifter form. Et Overfladevæsen viser dig sjove måder at åbne hemmelige muligheder og bevægelser. I denne verden af ​​kontinuerlig forvandling udforsker du teksturer, overflader og bevægelse, mens du lader dig rive med af vandets og luftens pulserende skønhed og undren gennem dine sanseudforskninger og stigende legelyst. 

OVERFLADE inviterer børn i alderen 2-6 år ind i en fortryllende iscenesættelse gennem et interaktivt og immersivt rum. Skabt som et legende og sanseligt univers, hvor børnenes bevægelser og nysgerrighed vækker miljøet til live. Her udfoldes æstetisk og kreativ opdagelse for hver bevægelse. 

OVERFLADE indgår i opholdsområdet på 2. sal i Valby Kulturehus. Her er der også adgang til afslapningsområde, spiserum og sæbebobleværksted.  

Det er GRATIS at opleve Overflade værket i forbindelse med køb af billet til en af festivalens forestillinger.

Skabt af scenekunstnerne Jakob la Cour og Simone Wierød. 

Produceret af Dansehallerne. 

 

Simone Wierød (DK) er koreograf og kunstnerisk leder af Wired Studio.
Gennem tværgående samarbejder søger hun løbende at udvide sin koreografiske tilgang og metode og adressere aktuelle dagsordener i samfundet. Hendes vigtigste redskab i det koreografiske arbejde er kropslig bevægelse, men andre elementer i hendes værker og praksis er objekter, rum og lyd. Simone Wierød har turneret sine værker i mere end 25 lande og vundet flere internationale priser for sit koreografiske arbejde, senest for dansefilmene BEYOND og SOLUS. Simone Wierød og Wired Studio er udvalgt af Statens Kunstfond til karriereprogrammet Den Unge Kunstneriske Elite for 2023 og 2024.

Jakob la Cour (DK) (København, Danmark) er en prisvindende performer, instruktør, immersionsdesigner og kunstnerisk leder i Jakob la Cour Studio (etableret 2005). Jakob har en kandidatgrad i spil- og interaktionsdesign (2011) fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i Design. Udvalgt af Statens Kunstfond til programmet ‘Den unge kunstneriske elite’ i 2023 og 2024. Han er specialiseret i immersive oplevelser og arbejder med en blanding af deltagerinvolverende scenekunst, nye teknologi og mystik, der retter sig mod nysgerrigt udforskende. Jakob har skabt 30+ højinteraktive projekter som den anerkendte AI- og VR-ceremoni Artificial Awakening (2021), og det Reumert-vindende filmiske teaterstykke Luna Seconda (2021). Jakobs scenekunstneriske værk ‘Hybrid Sensation’ har premiere den 30. oktober 2023 på Det Kongelige Teater. Her udforskes forholdet mellem den virtuelt udvidede krop og fænomenet hybrid fantomfornemmelse.

Kunstner

Jakob la Cour, Simone Wierød

Titel

Overflade

Type

Børn & Familie, Udstilling

Dato

19.–22.10.2023, 10:00

Varighed

6 timer

Venue

Valby Kulturhus, Valgårdsvej 4, 2500 København

Krediteringer

Koncept og iscenesættelse: Simone Wierød og Jakob la Cour Koreografi: Simone Wierød Interaktion: Jakob la Cour Performer: My Nilsson Kostumedesign: Marie Nørgaard Nielsen Lyddesign: Produktion: Jakob la Cour Studio og Wired Studio Værkassistent: Signe Rohardt Lund Foto: Jakob la Cour Producent: Dansehallerne

Føj til kalender