Rachel Tess, Tim Matiakis
US US / US ELSE / ELSE US / ELSE ELSE

US US / US ELSE / ELSE US / ELSE ELSE er en immersiv samtids danseforestilling for to dansere og en musiker over fire timer samt en integreret installation, der kan opleves både før og efter forestillingen.

Fra vores tilblivelse som mennesker er vores puls definerende for vores manifestation i verden. Det ufødte menneskes hjerteslag i livmoderen er 135 slag i minuttet. Dette er det samme antal BPM (beats per minute), som DJ’s bruger til at bringe et gulv fuld af dansende mennesker ind i en tilstand af eufori. Det at manifestere en kinæstetisk puls på egen krop har potentialet til at føre os ind i flere erfaringstilstande: Fra afslappet og tilfreds, som når du vugger en baby i søvn, til euforisk og transcendental, som når du bevæger dig til rytmen fra højttalerne til en fest. Vores kroppe bruger bevægelse til at generere oplevelser.

Transformation gennem repetition er den vejledende koreografiske praksis der informerer alle værkets aspekter, fra dans, lyd, og rum, og til selve publikums relationen i form af kinæstetisk empati som koreografisk grundprincip for mødet mellem performer og publikum.

Forestillingen vil blive skabt af en internationalt anerkendt kunstnerduo bestående af koreografer og dansere Tim Matiakis og Rachel Tess i samarbejde med musiker og komponist Ulrich Ruchlinski og lysdesigner Jacob Bjerregaard. Us Us / Us Else / Else Us / Else Else baserer sig på de indre og ydre oplevelser, der produceres ved at dykke ned i en puls og skaber en koreografi, der fusionerer og multiplicerer performer og publikum. Gennem hele forestillingen investerer danserne i sammenkoblingerne mellem sig selve, publikum, musikken og rummet og skaber en koreografisk situation, som publikum kan interagere med på deres egne præmisser.

Den installatoriske del af værket, der finder sted i perioden før og efter performancedelen, inviterer publikum til med egen krop at opleve, hvordan transformationen af ens egen oplevelse sker gennem gentagelse. Den gentagne insisteren på konstant rotation og lyduniversets transformative logik vil skabe en oplevelse af kontinuerlig foranderlighed og flygtighed, hvilket skaber en følelse af decentration og opløsning af selvet.

Spilledage kommer snarest

Der er adgang til forestillingen/installationen når entréen til AROS er betalt. Åbningstider og billetpriser finder du her: https://aros.dk

Kunstner

Rachel Tess, Tim Matiakis

Titel

US US / US ELSE / ELSE US / ELSE ELSE

Type

Forestilling

Venue

AROS

Krediteringer

Koreografi og dans: Tim Matiakis og Rachel Tess. Musikalsk komposition og live-optræden: Ulrich Ruchlinski. Lysdesign: Jacob Bjerregaard. Teknisk ansvarlig: Kasper Riisberg. Producent: Peter William Friborg Larsen. Koncept: Tim Matiakis i samarbejde med det kunstneriske hold. Produktion: KINISI. Foto: Mathias Broe & Kim Bech. Trailer: Mathias Broe

Tak til: Forsøgsstationen, MARC, Dansstationen, AROS, Statens Kunstfond, Beckett-Fonden, William Demant Fonden, Wilhelm Hansen Fonden, Knud Højgaads Fond, Augustinus Fonden