Ingri Fiksdal
The Syncopators

Fem blækspruttelignende væsner viser sig på forskellige pladser i København. Væsnerne er på en og samme tid menneskelige og fremmede. Den anerkendte norske koreograf Ingri Fiksdal har skabt en stærk og ekspressiv forestilling, som giver os et billede på, hvordan kroppe kan se ud i fremtiden.

The Syncopators er en forestilling i det offentlige rum, der bygger på soloen Fictions of the Flesh (2021) af Fiksdal/Floen/Slåttøy. Den trækker på de fem optrædendes fysiske jazzdans-erfaringer og kombinerer dem med spekulativ fremtidsfiktion fra litteratur og film for at inspirere til nye og mere-end-menneskelige kropsligheder.

Titlen udspringer af ordet synkope, som betegner en afvigelse fra et forventet rytmisk mønster i musik eller dans, der ofte lægger dynamiske accenter på svagere beats eller udelader stærkere beats. Synkopation er et kendetegn ved jazzdans som genre og forestillingen kan i sig selv afbryde det regulære flow eller vaner i et givet offentligt rum. Desuden er titlen en hentydning til typiske science fiction-filmtitler som indskrevet i vores kulturelle hukommelse.

Med The Syncopators forsøger Ingri Fiksdal at problematisere de konceptuelle grænser ved dans som kunst og disse grænsers tætte sammenhæng med kolonihistorien og i bedste fald at bidrage til deres ekspansion.

Vi er meget glade for at co-præsentere The Syncopators i samarbejde med CPH STAGE og Frederiksbergdagene. CPH STAGE er kurator for og producent på præsentationen på Solbjerg Plads og Hovedbanegården.

Forestillingen er åben for alle. Vi opfordrer folk, der tilfældigt kommer forbi, til at stoppe op og dele tid og sted med os.

Kunstner

Ingri Fiksdal

Titel

The Syncopators

Type

Forestilling

Datoer og venues

  • 4.6.2022, 15:00
    Solbjerg Pl., 2000 FrederiksbergVis kort →
  • 5.6.2022, 15:00
    Københavns Hovedbanegård, Københavns Hovedbanegård 16, 1570 København V Vis kort →

Varighed

1 time

Krediteringer

The Syncopators is a performance by: Fiksdal/Floen/Slåttøy, Concept & choreography: Ingri Fiksdal, Costume: Fredrik Floen Co-creators and performers: Harald Beharie / Daniel Sarr, Even Eilerås, Jonathan Ibsen, Mariama Fatou Kalley Slåttøy, Ornilia Ubisse, Production & administration: Eva Grainger, Production & distribution: Nicole Schuchardt, Produced by: Fiksdal Dans Stiftelse, Supported by: Arts Council Norway

CPH STAGE
Arts Council Norway (DA)