Mårten Spånberg
The Internet

Sociale netværk, sundheds apps, games, dating tools…. bruges til at generere dans, rytmer og stemninger. I værket The Internet skubbes der til grænserne for dans og performance. Værket er et balance akt mellem teater og museum: en sammenfletning af musik, dans og skulpturer. Værket varer i fire timer, og publikum er inviteret til at gå rundt, kigge, interagere og endda gå og komme igen lidt efter.

Titlen The Internet er en metafor for en monumental men dog immateriel struktur uden nogen begyndelse og uden nogen slutning. Værket udforsker den digitale kommunikations betydning for koreografi: sociale netværk sundheds apps, games, dating tools…. bruges til at generere dans, rytmer og stemninger. Værket giver et enkeltstående blik ind i det sociale miljø, vi er omgivet af.

Nytænkning indenfor koreografi
Mårten Spångberg er en af tidens mest inspirerende koreografer, og det er lidt af et scoop, når han gæster Dansehallerne med dette toneangivende værk indenfor ny koreografisk scenekunst. Mårten Spångbergs arbejde har haft stor indflydelse på scenekunstens udvikling de seneste år. Gennem hans insisteren på “choreography as expanded practice” og hans æstetiske formsprog, har han påvirket en hel generation af unge kunstnere.

Kunstner

Mårten Spånberg

Titel

The Internet

Type

Forestilling

Dato

30.–31.3.2017

Venue

Store Scene, Tap E

Krediteringer

Med og af / Sandra Lolax, Rebecka Stillman, Hanna Strandberg, Mårten Spångberg Realiseret med støtte fra / Marika Troili Muliggjort med støtte af / Det svenske Kunstråd, The Arts Grants udvalg, PACT Zollverein. I samarbejde med / PAF, Rupert Vilnius. Co-produceret af Black Box Theatre Oslo, MDT Stockholm. Bestilt af Supportico Lopez, Berlin. Kurateret af Marie-Christine Molitor.

Statens Kunstfond (da)