Dansehallerne
SISTERS 11 YEARS LATER

“Det hele er så mesterligt gjort, og jeg kan ikke huske om jeg trak vejret under hele forestillingen. Jeg husker bare, at noget tog hårdt fat om mit hjerte, og det holdt mig fanget …”
Helle Østvik, Finnmark Dagblad

At blive gammel er at leve nu” Västerbotten-kuriren

Om livet og døden i en rød frakke” scenekunst.no

I 2003 blev forestillingen Sisters skabt. Den blev vist 180 gange og set af ca 25.000 publikummer i alle aldre over hele Norge. Den nye forestilling Sisters 11 years later er en uafhængig opfølgning på historien om den nære familie og søsterskabet.

Siden sidst er Haugen-søstrenes mor død, og deres fem nulevende tanter har nået en høj alder. Og i dag, 11 år senere, danser søstrene stadig. Hvordan er forholdet mellem dem nu? Hvad har mødet med døden betydet for dem?

Motivationen for de to søstre bag den meget personlige historie er et ønske om endnu engang at møde sine farverige tanter på film og tage et nærmere kig ind i familiestrukturer, men nu med fokus på aldring, tab og død som en naturlig del af livet.

Forestillingen indeholder film, installations-kunst, musik, tekst og dans.

En forestilling for alle, der er nysgerrige på dansen.

OBS: Med engelsk tale.

Sisters 11 years later havde urpremiere i Dansens Hus, Oslo 9. maj 2014.

SÆRARRANGEMENTER
Umiddelbart efter forestillingen 2. marts 2017 er der film og minikoncert på foyerscenen.

Film:
“She Has a Marvelous Being” – kort video-dance-klip med Liv Hanne Haugen
Instruktion: Anne Katrine Kallmoes / Produktion: Jørgen Vestergård

Mini-koncert:
Liv Hanne Haugen på vokal & Jørgen Teller med electric raga

Læs mere om Jørgen Teller.

Om Haugen Productions
Haugen Productions blev grundlagt i 2003 i Tromsø af de to søstre Liv Hanne og Anne Katrine Haugen i forbindelse med deres første fælles forestilling Sisters. Sisters turnerede land og rige rundt arrangeret af Riksteatret og Den Kulturelle Skolesekken. Siden da har Anne Katrine og Liv Hanne skabt forestillinger hver for sig, men altid i et tæt samarbejde med hinanden. De er begge to danseuddannet på bl.a. London Contemporary Dance School og har derefter arbejdet i Belgien og Holland med dansekompagnier som Ultima Vez/Wim Vandekeybus og Angelika Oei. Siden 2009 har begge søstre boet og arbejdet i Tromsø.

Dokumentarisme og fiktion, oprørskhed og abstrakt dans, samt en stærk forankring i den nordnorske identitet og tilhørsforhold er nogle af nøgleordene for søstrenes kunstneriske motivation. Inkluderende arbejdsprocesser og tætte samarbejder på tværs af genrer, er vigtige strukturer, der sikrer stadig nye bevægelser og udtryk.

Kunstner

Dansehallerne

Titel

SISTERS 11 YEARS LATER

Type

Forestilling

Dato

1.–2.3.2017

Venue

Lille Scene, Tap E

Krediteringer

Ide og koncept / Anne Katrine Haugen og Liv Hanne Haugen Scenografi / Lawrence Malstaf Musik / Erik Stifjell Film / Hilde Korsæth Film Sisters 2003 / Knut Skoglund Kunstnerisk vejleder / Jon Tombre Foto / Nicolas Tourrenc Co-produktion / Dansens Hus, Nasjonal scene for dans