Dorte Bjerre Jensen
Hvad driver os? Passion – og kunsten at være kunstner

Ny og praktisk info: Medbring gerne en yogamåtte og et tæppe. Vi vil gøre os det behageligt på gulvet under denne session.

Bag titlen her ligger spørgsmålet om, hvordan prekære arbejdsbetingelser i det kunstneriske felt kan omfavne bæredygtig og passioneret praksis med mulighed for restitution. Hvad driver os i en hverdag af fragmenteret ansættelse, usikkerhed og konkurrence? Og hvordan balancerer vi det at være passionerede og samtidig at være på kanten af, hvad vi kan klare med hensyn til at: skrive fondsansøgninger og rapporter, forske, holde møder, læse emails, være syge, være forældre, betale regninger, være en del af en endeløs række projekter, og så videre? Hvordan klarer vi, at arbejdet bag det faktiske kunstværk ofte koster os penge? Hvad ville være ordentlige og bæredygtige arbejdsbetingelser?

Vi inviterer jer til en samtale mellem tre kunstnere og mødre: Marie Kaae, Sophia Mage og Dorte Bjerre Jensen. De vil dele deres personlige historier om, hvordan de overkommer (eller ikke) den prækære situation det er at være kunstner, underviser og forælder. Vi tager nogle kloge tanker med fra Bojana Kunst, Cecilie Ullerup, og fra publikationen ”WHICH SIDE ARE YOU ON?: Ideas for reaching fair working conditions in the arts”. Vi ønsker at åbne for en samtale med alle I rummet…dare, share and care.

Hvad er Peer to Peer?
Peer to Peer er en række kunstnerdrevne samtaler med fokus på professionelle samtaler om dans, koreografi og dens betydning. Du vil møde dine kolleger i et faciliteret og afslappet rum. Med Peer to Peer ønsker vi at understøtte muligheden for at deltagerne kommer tættere på sine kollegaer og er nysgerrige på, hvad der sker i feltet – og med hinanden.
De inviterede kunstnere sætter de forskellige temaer og faciliterer samtalerne. Det specifikke program for hver begivenhed bliver offentliggjort i løbet af sæsonen.

Vi starter med at mødes til en halv times uformel snak og noget at drikke. Derefter fortsætter vi med den faciliterede del med den/de inviterede gæst/er. Efter arrangementet er det muligt at hænge ud og fortsætte samtalerne.

I denne sæson finder Peer to Peer sted på Huset-KBH (Balsalen), Rådmandsstræde 13, 1466 København K, 1. sal ved siden af Spisehuset.

Tema og format vælges af den inviterede kunstner i samarbejde med Dansehallerne. Hvordan du vælger at deltage i samtalerne, er op til dig.

Vi mødes cirka to gange om måneden, og arrangementet foregår på engelsk. Du behøver ikke tilmelde dig – du skal bare dukke op.

Kunstner

Dorte Bjerre Jensen

Titel

Hvad driver os? Passion – og kunsten at være kunstner

Type

Peer to Peer

Dato

22.3.2023, 17:00

Varighed

2 timer

Venue

Huset-KBH, Rådhusstræde 13, 1466 København