Mette Garfield, Monna Dithmer
Ord På dansen

BASTARD SKRIVEWORKSHOP I SAMARBEJDE MED DANSEHALLERNE

Brænder du for at formidle og skrive om dans? Har du lyst til at være med til at udvikle og styrke et sprog for dans og koreografi? 
Performance- og dansetidsskriftet 
bastard er på udkig efter nye danseskribenter og tilbyder nu i samarbejde med Dansehallerne en skriveworkshop i marts 2022 ved danseanmelder på Politiken, Monna Dithmer, og redaktør på bastard, Mette Garfield. 

Skriveworkshoppen henvender sig til dig med en interesse for dans og koreografi og kendskab til at skrive om scene- eller billedkunst, litteratur, musik, arkitektur, film eller tværdisciplinære kunstpraksisser. 
Workshoppen foregår på dansk.

Skriveworkshoppen finder sted i forbindelse med to forestillinger i programmet POPDEATHPOWER præsenteret af Dansehallerne x Betty på Edison. Det er værkerne Dead by Beauty and the Beast af Amanda Apetrea og Halla Oláfsdottir og til Metasexy af Inés Belli, som indgår som en del af skriveopgaverne på workshoppen. 

Vi runder workshoppen af på Teater Republique, hvor den danske stjernekoreograf Mette Ingvartsen samme aften præsenterer forestillingen to come (extended).

Deltagerne på skriveworkshoppen får mulighed for at få publiceret deres tekster på bastard og eventuelt i Dansehallernes kanaler. 
Hvis deltagerne på sigt har interesse for at skrive perspektiverende tekster, kan der måske vise sig en mulighed til Dansehallernes Explore univers, som er et rum for fordybelse, hvor dansen sættes i relation med samtiden, fortiden og fremtiden og giver et bredere indblik i dans og koreografi. 

Program for skriveworkshoppen

D. 23. marts kl. 16-18.30 / På Edison 
Kort introduktion til workshoppen og det at skrive om dans ved redaktør for bastard, Mette Garfield, og danseanmelder på Politiken, Monna Dithmer. Vi viser eksempler på samtidsdans og introducerer til forskellige skrivemåder og til den første skriveopgave (afleveres d. 27. marts). Herefter ser vi Dead by Beauty and the Beast af Amanda Apetrea og Halla Olàfsdottir kl. 20. 
Efter forestillingen er der artist talk med Amanda Apetrea og Halla Oláfsdottir.

D. 30. marts kl. 16-18.30 / På Edison 
Dialog og feedback på skriveopgaverne om Dead by Beauty and the Beast og
introduktion til den næste skriveopgave (afleveres d. 1. april), inden vi ser Metasexy af Inés Belli kl. 20. 
Der er artist talk med Inés Belli efter forestillingen. 

D. 5. april kl. 16-18.30 / På Teater Republique
Dialog og feedback på skriveopgaverne om Metasexy og afrunding på skriveworkshoppen. 

Samme aften præsenterer Dansehallerne og Teater Republique forestillingen to come (extended) af den internationalt anerkendte koreograf og danser Mette Ingvartsen. Før forestillingen vil der være introduktion ved Mette Ingvartsen for aftenens publikum. Begge dele finder sted på Teater Republique umiddelbart efter
workshoppens afslutning.

Særtilbud til deltagere i workshoppen
Deltagere i workshoppen har mulighed for at købe en billet til særpris til to come (extended) den 5. april kl. 20. Ønsker man at benytte tilbuddet, skal billetten reserveres hos Mette Garfield i forbindelse med tilmelding til skriveworkshoppen. Billetten er først sikret, når Dansehallerne bekræfter reservationen. Der tages således forbehold for udsolgt.

Praktisk info

Workshoppris Kr. 400
Prisen for workshoppen er inklusiv billetter til de to værker, der skrives om og forplejning under de tre skriveworkshops (sandwich, vin og vand).
Workshopdeltagerne kan også blive skrevet i døren til andre talks under POPDEATHPOWER programmet udover dem, der er efter forestillingerne på
workshoppen. Skriv hvilke ekstra talks du eventuelt ønsker at deltage i, når du tilmelder dig workshoppen hos Mette Garfield.

Tilmelding
Send en mail til Mette Garfield, mettegarfield@gmail.com med ’bastard skriveworkshop’ i emnefeltet og et par ord om dig selv, så vi kan skræddersy forløbet bedst muligt. For info om bastard se https://bastard.blog/

Der er begrænset pladser på workshoppen, og du er først sikret en plads, når du har modtaget en bekræftelse fra Mette Garfield. 

Husk også ved tilmeldingen at skrive om du ønsker at tilkøbe særprisbillet til to come (extended) af Mette Ingvartsen 5. april.

Deadline for tilmelding 3. marts 2022. 

Kunstner

Mette Garfield, Monna Dithmer

Titel

Ord På dansen

Type

Workshop

Program

  • 3.2316:00Ord på Dansen Bastard Skriveworkshop, session 1
  • 3.3016:00Ord på Dansen Bastard Skriveworkshop, session 2
  • 4.516:00Ord på Dansen Bastard Skriveworkshop, session 3

Varighed

2 timer og 30 minutter

Venue

Edison-scenen, Edisonsvej 10, 1856 Frederiksberg