Nadja Bounenni
New sh*t Vol. 8

Dansehallerne præsenterer forårets udgave af New Sh*t, den tilbagevendende populære platform, der gennem en gæstekurator´s blik stiller skarpt på, hvad der rør sig i det koreografiske landskab. Til New Sh*t Vol. 8. i april 2024 har vi inviteret den herboende græsk/tunesiske danser, koreograf og producer Nadja Bounenni, som gæstekurator. Gæstekurator Nadja Bounenni har skabt et program med udvalgte koreografer: Elli Virtanen, RIVA The Faroese Dance Company og Parini Secondo. Du kan opleve to forestillinger og en film i et program, der kun vises én aften.

Nadja Bounenni om kurateringen til New Shit Vol. 8: “New Sh*t Vol. 8 fejrer dans. Denne kuration er en sammensætning af tre danseværker, forskellige fra hinanden i stil og format. Vi vil opleve kunstnere, der bruger fysisk dans som deres vigtigste værktøj til koreografi, værker der minder os om, hvad dansens kraft og magi kan gøre. Soundscapes er medskabende i rummet som grundlag for dansen. Værkerne inviterer til at blive oplevet med et åbent hjerte, at lade os blive bevæget af dem eller give os lyst til at bevæge os.”

PROGRAM

20:00 – 20:50

tveyeini (to-ene) af RIVA The Faroese Dance Company af Rannvá G. Niclasen og Vár B. Árting

20:50 – 21:20 Pause med film:

SPEEED af Parini Secondo x Bienoise (12 min – vises to gange i foyeren)

21:20 – 21:40

SOFT BLAST af Elli Virtanen

21:45 – 23:30

DJ Y3K spiller i foyeren

OM VÆRKERNE OG KUNSTNERNE BAG

tveyeini (to-ene) af RIVA The Faroese Dance Company: Rannvá G. Niclasen og Vár B. Árting 

To kroppe flettes sammen i bevægelse i en rejse gennem fragmenter af minder. 

Minder, gemt eller glemt, sætter sig i kroppen og efterlader spor. Ligesom vores kroppe ændrer sig med tiden, ændres også vores minder. At mindes de gode øjeblikke; at forsøge at få styr på slørede hændelser i en rus; at ville holde fast i mindet eller forsøge at løbe fra det. Forestillingen er en rejse gennem en række fragmenter af minder, både personlige og fortalte, i et forsøg på at legemliggøre og genfortolke disse gennem bevægelse.  Værkerne bearbejder temaerne higen, længsel og nærvær gennem forbindelsen mellem to kroppe og det følelsesmæssige samspil mellem dem.

Gennem et modspil mellem dagligdags kropssprog, abstrakte og performative bevægelser bliver virkeligheden forvrænget og et nyt univers skabes, som reflekterer det følelsesmæssige spektrum forbundet med temaerne. Rammen for lydlandskabet er Klingra’s nye album “…eftir”.

Rannvá G. Niclasen og Vár B. Árting er kunstneriske ledere af RIVA the Faroese Dance Company. Saman har de udviklet en kunstnerisk praksis der fokuserer på at skabe koreografiske værker og facilitere projekter der er relevante i forhold til at etablere et professionelt dansemiljø på Færøerne. https://en.riva.fo

SPEEED (film) af Parini Secondo x Bienoise

SPEEED er et koreografisk og musikalsk projekt inspireret af Para Para- og Eurobeat-fænomenet, der spredte sig i 90’erne i Tokyo-klubber. SPEEED er et camouflageværk, fordi det trofast kopierer sin inspirationskilde: et smæk på 160 bpm stimulerer dig til at handle og sender dig midt ind i en centrifuge af ren og uforfalsket entusiasme, hvor biler spiller meget høj Eurobeat-musik. 

Parini Secondo blev grundlagt i 2017 af Sissj Bassani og Martina Piazzi, og involverede Camilla Neri og Francesca Pizzagalli. Kollektivet arbejder med bevægelse ud fra forskellige og uforudsigelige kilder og sætter spørgsmålstegn ved grænserne for forfatterskab og up-to-dateisme. Gruppen remixer andres ideer og koreografiske materialer, som hentes fra onlineverdenen, ofte i form af tutorials, og sammensætter koreografier gennem sampling. Parini gør brug af og understøtter potentialet i open source og DIY [gør-det-selv] etik/æstetik. Siden 2019 har kollektivet samarbejdet med musikeren, læreren og produceren Alberto Ricca/Bienoise, der er med i projekterne i (2019), ROCCO (2019), SPEEED (2020). Parinis seneste projekt, do-around-the-world, beskæftiger sig med at sjipning og børns legende rytmiske praksisser som kulturelle og musikalske identificerbare elementer. Kollektivet Parini Secondo har deltaget i adskillige festivaler og arrangementer i Italien og i udlandet.

SOFT BLAST af Elli Virtanen

SOFT BLAST er en immersiv udforskning, der dykker ned i krydsfeltet mellem lyddesign, kropsbevægelser og sociale kommentarer inden for musikindustrien. Denne fængslende forestilling udfordrer traditionelle normer ved at invitere deltagerne til at omfavne de oppositionelle kræfter i stærke rum gennem dynamiske bevægelser og stemningsfulde lydlandskaber.Guidet af  vejledende principper for valg og fremdrift, fejrer SOFT BLAST the fluidity of stage femme, mens den konfronterer stereotyper og glaslofter, der er fremherskende i musikindustrien. Stemmer bevæger sig gennem rummet og væver en fortælling, der overskrider grænser og fremmer forbindelse mellem performer og publikum og publikum iblandt. 

Elli Virtanen (hun/hende) er en københavnsk/Helsinki-baseret dansekunstner, som dimitterer fra Den Danske Scenekunstskole til foråret 2024. Elli har sideløbende med sine studier arbejdet i det frie felt af samtidsdans som danser og performer med forskellige ensembler og koreografer. Senest har hun optrådt i produktioner af Pori Dance Companys og Amos Rex’ “Generation 2023”. Hun er interesseret i at koble lyddesign til dans og koreografi og arbejder med musikproduktion ved siden af.

Gæstekurator Nadja Bounenni (hun/hende) er danser, koreograf og producer fra Grækenland/Tunesien med base i København. Hendes kunstneriske interesse ligger i vor tids politiske debatter og forestillinger om virkelighed og fiktion. Hendes kunstneriske praksis udspringer af somatiske principper og ritualer, baseret på opmærksomhed på energi og nulmodstands-arbejdsmåder. De performative universer, hun skaber, er skøre, excentriske og skæve, og inviterer altid til en afslappet og sanselig oplevelse med en opmuntring til en individuel fortolkning af oplevelsen.Hun er medstifter af KOMMA Performance Productions, en sammenslutning af og for selvproducerende kunstnere med fokus på at skabe bæredygtige modeller for kunstnerisk arbejde inden for dans og koreografi. www.nadjabounenni.com

Om platformen New Sh*t 

Siden Dansehallerne lancerede New Sh*t i 2020, har den populære platform fundet sted to gange årligt.

Med det tilbagevendende format New Sh*t checker Dansehallerne ind med, hvad der er nyt i det koreografiske landskab i Danmark. Til hver udgave af New Sh*t inviteres en yngre gæstekurator til at sammensætte et program med koreografer, som kuratoren mener er morgendagens kunstnere!

Kunstner

Nadja Bounenni

Titel

New sh*t Vol. 8

Type

Forestilling

Dato

25.4.2024, 20:00

Varighed

2 timer

Venue

Dansekapellet, Bispebjerg Torv 1, 2400 København

Krediteringer

CREDITS / tveyeini (two-alone) by RIVA The Faroese Dance Company:  Choreography and performance: Rannvá G. Niclasen and Vár B. Árting / Music: Klingra / Light design: Villiam Soo Joensen / Stagecraft: Jørgin B. Árting og Anngrím Árting / Production: Rannvá G. Niclasen and Vár B. Árting / Suported by: The work was created with support from the Nordic Culture Fund, Mentanargrunnur Landsins, Almanna- og mentamálaráðið, Balslev, Tórshavnar Kommuna, Dansifrøi, Dansverkstæðið, The Nordic House of the Faroe Islands and Løkshøll. CREDITS 2 / SPEED By Parini Secondo x Bienoise With: Sissj Bassani, Camilla Neri, Martina Piazzi, Francesca Pizzagalli / Featuring: La Boutique dell’autoradio, Finizio Power Team Bologna / With the support of: Mastronauta Omegna (VCO), Comune di Verbania, Fondazione Comunitaria VCO, Nexus/Simona Bertozzi / Selected for Vetrina della Giovane Danza d’Autore 2022 and supporter by Dancescapes powered by DanzaUrbana, founded by MIC. Festival Catalysi 01/10/2022 Cesena. CREDITS 3 / SOFT BLAST by Choreographer: Elli Virtanen /  Performer: Elli Virtanen / Sound: Elli Virtanen / Pictures: Caroline Aravicius & Lucas Sipari / Thank you to: Malin Astner, Caroline Aravicius, Lucas Sipari, Olli Lautiola, Shai Faran, Ida-Elisabeth Larsen, Paavali Kärkkäinen, Iiris Puustinen, BA24, Den Danske Scenekunstskole, Vantaa Dance Institution.  And to my parents, for giving me everything and more.

Presse

The program for New Sh*t Vol. 8.
Meet the curator Nadja Bounenni
Dansekapellet
Safari Transport
Loftbrúgv