STEEN KOERNER STUDIO
Gadens Hårdeste Hævn

URBAN dance love story
– af Steen Koerner

‘Gadens Hårdeste Hævn’ er kærlighedshistorien om Johan og Roya, der forelsker sig på trods af forskelligheder og fra hver deres baggrund halser mod den tragiske slutning. Det er den urbane west-side story om kærlighed, sammenhold, mod og gadelivets barske realiteter.

‘Gadens Hårdeste Hævn’ er også urban scenekunst med tidens hotte navne: Rapperen Mc Clemens står for teksten, Nico De Frost + RaskL for musikken, graffitimalerne CMP ONE og SWET står for scenografien, skuespiller og sanger Anne Vester Høyer sætter stemme til og elleve unge urbane dansere fra Næstveds hip-hop-miljø lægger krop til den hjertegribende historie.

“De har et budskab når de maler på væggene
Ord bli´r til handling når de taler med sprayene
Et skrig sidder i murene i landets undergrund
En historie der er løbet fra mund til mund

Malerne mindes den før den svinder hen
I håbet om at det aldrig vil ske igen
Liv er ikke ligegyldigt hvis de lærer af vores levn
Dette er historien om gadens hårdeste hævn”
– Mc Clemens

En by med legendarisk hip hop-status
Det er manden bag Reumert-vinderen og Kulturkanon-værket ‘Nøddeknækkeren’, instruktør og koreograf Steen Koerner og hans urban art company Steen Koerner Studio, der omsætter et byvandrings-eventyr til danseteater i samarbejde med Næstved Ungdomsskole.

‘Gadens Hårdeste Hævn’ startede i 2011 som et eventyr fortalt i graffiti på byens vægge i Næstved med en lydside på podcast. Et projekt, som stadig tiltrækker og fascinerer både borgere og tilrejsende i Næstved, og som daværende kulturminister Marianne Jelved i sin åbningstale omtalte sådan her: “Det er endnu en perle i min samling af bemærkelsesværdig kunst og kultur i Danmark”

I mellemtiden er historien og dens graffiti-malerier fastholdt i bogform, og nu går den så teatervejen.

Næstved er ikke bare et stop på vejen mellem København og Nykøbing Falster, hvis du spørger folk inden for Hiphopkulturen herhjemme. Her er byen legendarisk i status, hvilket især skyldes de mange fremragende graffitimalere og breakdansere.

Derfor har nogle af Danmarks førende inden for hip-hop-kulturen, Steen Koerner og Steen Koerner Studio, et tæt samarbejde med miljøet i Næstved Ungdomsskole.

Workshops i forbindelse med Gadens Hårdeste Hævn

Få indblik i nogle af de danse-­‐moves og stilarter, som du ser i Gadens Hårdeste Hævn og lær det af forestillingens dansere! Læs mere hér!

Kunstner

STEEN KOERNER STUDIO

Titel

Gadens Hårdeste Hævn

Type

Publikumsprogram

Dato

16.–18.2.2016

Venue

Store Scene, Tap E

Krediteringer

Instruktion, koncept, koreografi: Steen Koerner Lyrik: Mc Clemens Fortæller, nyhedsvært & sang: Anne Vester Høyer Graffiti / scenografi: CMP ONE og SWET Musik: Nico De Frost + RaskL Dansere: Malthe Ørsted, Maji Claire Ngamije, Oliver Zohore, Anastasia Olescuka, Ibrahim Madsen, Ali Hayder, Uyen Divasia Nguyen, Ayub Ali Abdulkadir, Lasse Løchte Ziebell, Lukas Vestergaard Andersen, Joe Phanmeythee

Augustinus Fonden (da)
Wilhelm Hansen Fonden (da)