Teo Ala-Ruona & Even Minn
En Performer’s Dramaturgi – Workshop

Even Minn og Teo Ala-Ruona udgør en duo, der arbejder med performance og trans-feministisk spekulativ fiktion. Minn arbejder primært som dramaturg, og Ala-Ruona som performer.

I denne workshop vil de dele de metoder og praksisser, de har udviklet gennem årene som en duo og i samarbejde om skabelsen af en performer’s dramaturgi. Deltagerne vil skrive performative tekster baseret på somatofiktionelle praksisser og arbejde med dem i dramaturg-performer par. Dramaturgerne vil agere som læsere og hjælpe performere med at redigere og iscenesætte deres tekst, give forslag og stille spørgsmål. På denne måde vil vi danne en miniversion af den samarbejdende kreative proces, der leder op til en forestilling. Ala-Ruona og Minn vil tilbyde værktøjer og hjælp som vejledning i denne proces.

Workshoppen er den anden ud af fire workshops, der har til formål at inspirere kunstnere i deres praksis og bidrage til en nuanceret diskussion om danse-dramaturgi i Danmark. Workshopserien er sammensat af danse-dramaturg Ida-Elisabeth Larsen og realiseres i samarbejde med Dansehallerne.

Deltagerne vil skrive performative tekster baseret på somatofiktionelle praksisser og arbejde med dem i dramaturg-performer par. Dramaturgerne vil agere som læsere og hjælpe performere med at redigere og iscenesætte deres tekst, give forslag og stille spørgsmål. På denne måde vil vi danne en miniversion af den samarbejdende kreative proces, der leder op til en forestilling. Ala-Ruona og Minn vil tilbyde værktøjer og hjælp som vejledning i denne proces.

DELTAGERE BEDES MEDBRINGE FØLGENDE Notesbog + pen (eller anden foretrukken skrivemåde) Der vil være forfriskninger, men medbring venligst din egen frokost Behageligt tøj til bevægelse

TID OG STED 28. – 30. september 2023 på BYENS HUS, Stændertorvet 1, 4000 Roskilde 9:30-16:30 (inkl. frokostpause) Starter kl. 11.00 den første dag, så rejsende nemt kan deltage.

BEMÆRK! Medlemmer af Dansehallerne kan få 50% reduktion på workshop-gebyret (først til mølle).
Ansøg om din plads gennem DDSKS Efteruddannelse her.

OM WORKSHOP-SERIEN OM DANSE-DRAMATURGI I løbet af 2023-24 er 6 europæiske dramaturger inviteret til Danmark for at facilitere workshops i København, Roskilde og Thy. Gennem 4 praksisorienterede workshops og med temaer som positionalitet, feminisme, trans-spekulativ fiktion, økologi og udstilling har denne workshop-serie til formål at inspirere kunstnere i deres praksis og bidrage til en nuanceret diskussion om danse-dramaturgi i Danmark. Workshop-serien er sammensat af danse-dramaturg Ida-Elisabeth Larsen og realiseres i samarbejde med Efteruddannelsen og Dansehallerne.

Kunstner

Teo Ala-Ruona & Even Minn

Titel

En Performer’s Dramaturgi – Workshop

Type

Workshop

Dato

  • 28.9.2023, 11:00
  • 29.9.2023, 09:30
  • 30.9.2023, 09:30

Varighed

5 timer og 30 minutter-7 timer

Venue

BYENS HUS STÆNDERTORVET 1 4000 ROSKILDE

Krediteringer

NovaKaspia

Den Danske Scenekunstskole
Bora Bora (da)
Aaben Dans (da)