Lene Boel, Next Zone
7 RUNER

7 RUNER  er en rå, poetisk og kraftfuld danseforestilling – som henter inspiration i nordisk mytologi, vikinger og kultfilmen The Hunger Games.

Syv frygtløse ”shapeshifters” danner en klan i en verden, hvor brutale, mystiske og humoristiske spil om kærlighed, magt og håb udfolder sig.

Forestillingen 10. feb. er kl. 19 og  11. feb. kl. 10.30 er primært henvendt til skoleklasser.

X-tra forestilling fre 12. feb. kl. 19

Weekendavisens anmelder Majbrit Hjelmsbo skriver begejstret om 7 RUNER:

“…i et så forrygende valkyrietempo, at man uvilkårligt glipper med øjnene i vantro. (…) i 7 RUNER er der hele syv skarpslebne, individualistiske kropsvirtuoser at stirre sig glad i låget på. Hep, det er hipt!”

Et unikt internationalt team af cirkusartister, urbane og moderne dansere er på scenen.
De sætter i et spil om liv og død menneskets basale følelser og drifter i nyt perspektiv gennem et stærkt udtryk, der fusionerer breakdans, ny dans og cirkus.

Vilde Bersærker-krigere med egenskaber fra de nordiske guder, norner der væver menneskers skæbner, mytologiske væsner som er halve mennesker i et mix med drager, slanger og ørne, valkyrier og skellede krigere – alle befolker de scenen i 7 RUNER.

Det hele flettes sammen af menneskekroppe, der former mystiske runer, vikingedesigns inspireret af Bayeux-tapetet, smykkekunst fra vikingetiden og hvirvlende Bersærkers i krigerisk trance.
Fra kultfilmen The Hunger Games hentes inspiration i gladiatorer, krigsreportager og videospil.

7 RUNER skabes en fantasiverden, som rækker fra fortiden ind i nutiden og ud i fremtiden.


Reumert-nomineret koreograf Lene Boel
Kompagniet NEXT ZONE & Reumert-nomineret koreograf Lene Boel er idémager, skaber og drivkraft bag forestillingen 7 RUNER.
Lene Boel er anerkendt for at samle et team af unikke, stærke performere til hendes værker. Performere i verdensklasse som mestrer hver deres unikke kropslige udtryk – som Lene Boel formår at udnytte fuldt ud med sin skarpe koreografiske skabende evne, der spænder fra virkelige detaljeret gestus til ekstrem fysisk formåen.
Lene Boels seneste værker har blandt andet taget afsæt i ritualer, truede kulturer, shamaner, og inuitterne – og hun har formået med sin performere at skabe dragende helstøbte og billedrige forestillinger i et moderne koreografisk sprog, der er blevet modtaget begejstret af et bredt publikum.

Om Lene Boels tidligere værker har pressen bl.a. skrevet:

Koreografen Lene Boel har ramt plet!” (Politiken)

Lene Boel har kreeret en helstøbt forestilling, der genialt fusionerer inuit og hiphop-kultur.” (Weekendavisen)

It feels like genius is on display. Hip-hop and inuit dance emerge for a thrilling ride.” (Copenhagen Post)

Her forvandles de velkendte break-dance numre til (…) både originale og fabulerende fortolkninger af ældgamle ritualer og bevægelsesmønstre.” (Jyllandsposten)

Kunstner

Lene Boel, Next Zone

Titel

7 RUNER

Type

Publikumsprogram

Dato

10.–12.2.2016

Venue

Store Scene, Tap E

Krediteringer

7 RUNER har Lene Boel skabt sammen med komponisten Rex Casswell, der står for den nykomponerede musik og lysdesigneren Jesper Kongshaug, der tryller med det scenografisk lys – to herre som også har været medskabere bag Lene Boels tidligere succesforestillinger. Kostumer af Dorte Thorsen. Danserne er Aritz Lopez Gomez, Bryn Roberts-Todd, Fiona Houez, Nicolas Grosclaude, Helena Wilhelmsson, Sophia Mage, Martin Karlshøj