Lara Ostan Vejrup
DRIVER – Before lunch

Træd ind i en verden af lastbilkørsel; lange arbejdsdage med uregelmæssig arbejdstid, ensomhed, et gennemreguleret arbejde under prekære arbejdsforhold, hvor du er væk hjemmefra i lang tid ad gangen, væk fra venner og familie.

Måltider bliver oftest spist på farten eller som middag på et truckstop. Before lunch går på opdagelse i fordelingen af tid – at have rigeligt eller ingen at spilde – og hvornår vil vi gerne spise frokost?

Before lunch er skabt gennem samtaler med lastbilchauffører om deres identitet, strukturer i arbejdslivet og om vejen som arbejdsplads. Værket bearbejder lastbilkørsel som en fysisk praksis af tidsdistribution, orientering og at rejse, omdannet til dans.

DRIVER er et koreografisk værk bestående af to akter (Akt 1, White line fever og Akt 2, Before lunch).

DRIVER-serien er en undersøgelse af kørsel; en paradoksal bevægelsessituation, hvor man samtidig er i bevægelse og stillesiddende. Det er en leg med forestillinger om anskuelse og handlemuligheder; en leg med hvem der bevæger hvem, i hvilket tempo og gennem hvilke rum.

DET KUNSTNERISKE HOLD

Lara Vejrup Ostan er slovensk/dansk koreograf og danser med base i København, Danmark.

I sine værker udfordrer hun vores forståelsesrammer, og undersøger hvordan de skabes og bruges til at navigere i den virkelige verden. Forestillinger om det dagligdags er en del af de universer, hun skaber, giver krop og bevægelser.

Andre medier, såsom film og tekst, indgår i hendes koreografiske praksis til at forme, bære og videreudvikle dansens logikker. Hendes seneste værker er THE SWIMMER (2022), HIKE (2022), 9 TO 5 (2023) og den fortløbende Body Maintenance-serie sammen med Agnes Grelinger.

Lara har en bachelorgrad i dans og koreografi fra Den Danske Scenekunstskole og er snart uddannet i BMC® Somatic Educator. Hun er medstifter af KOMMA Performance Productions, et kollektiv, der arbejder med at understøtte udviklingen og produktionen af dans. Hun er desuden forperson for De Frie Koreografer. www.laravejrupostan.com

Yeong-Ran Suh er koreograf, performer og forsker med base i København og Seoul. Med udgangspunkt i autoetnografi, afkolonisering, shamanisme, traditionel dans, modernisering og mytologi har hun skabt multidisciplinære/danseforestillinger. Hun er medlem af , en præstationsgruppe for klimaaktivisme, og skriver og laver forestillinger på baggrund af traditionel økologisk viden og kollektiv fremtidsskabelse. Hun har en MFA i koreografi fra Korea National University of Art og en MA i religionsvidenskab fra Københavns Universitet.

Eva Johanna Forsehag er danser med base i København. Hun er uddannet bachelor i billedkunst fra Statens Scenekunstskole i 2020 og har siden da arbejdet i forskellige produktioner af Norrdans, Cantabile2, Kasper Ravnhøj, Fabio Liberti og Jernej Bizjak. Johanna interesserer sig for pædagogik indenfor performancekunst og har arbejdet som danselærer på en musikskole de sidste tre år. Johanna medvirkede også i Laras debutværk THE SWIMMER, der havde premiere i 2022.

Ella Östlund (hun/hende) er danser og performer med base i København og Stockholm. Hun har en BFA i dans og koreografi fra Statens Scenekunstskole (2022). Ellas kunstneriske grund og interesser ligger i materialiteten i at optræde, og hvor den møder dansens viralitet og meningsproduktion. Som danser har Ella arbejdet med forskellige koreografer som Alma Söderberg, Malin Elgán, Matija Ferlin, Renan Martins, Julie Rasmussen og Samuel Feldhandler. Som skaber performer hun i egne værker, der udforsker spørgsmål om stemme, krop og samling, samt samarbejder om projektet ‘YOUR HEART OUT’ med Ottavia Catenacci.

Thora Eriksen er freelance lysdesigner med base i København. Hun er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i 2023, med afgangsforestillingen TO LIVE WOULD BE AN AWFULLY BIG ADVENTURE. Thora debuterede på Blaagaard Teater med forestillingen TR!P i september 2023, en forestilling instrueret af Emil Rostrup. Thora er drevet af at finde, hvor lyset både forstærker og bringer nye aspekter til værket og dets kontekst. Hun elsker små nuancer og store øjeblikke og er ikke bange for at blive banal eller gentage sig selv, så længe det tjener det fælles unikke arbejde.

Moritz Nahold er lydkunstner og komponist med base i Wien. Han har blandt andet arbejdet med God’s Entertainment, Simon Mayer, Akemi Takeya og Peter Kutin. Hans værker er blevet vist på Elevate Festival, ImPulsTanz og Brut. Under hans kunstnernavn Subletvis udforsker han facetterne mellem post-digital pop-æstetik og abstrakte kompositioner. Hans musik er blevet udgivet på Ventil Records, Denovali, Ashida Park og Tender Matter. https://subletvisions.net/

Max Schwidlinski er scenograf med base i Leipzig, Tyskland.
Han studerede teater-, film- og medievidenskab på universitetet i Wien og scene- og filmdesign på universitetet for anvendt kunst i Wien. Hovedtræk ved hans scenerum er kombinationen af ​​råmaterialer og allerede eksisterende genstande, der taler ind i en velkendt virkelighed på grænsen til fiktion. Han beskæftiger sig også intensivt med brugen af ​​projektioner i teater og dans. Hans mål er at bruge videoskærmene ikke som objekter, men som legende og aktive situationer.
Efter at have arbejdet i den uafhængige scene i København og Wien viste Max Schwidlinskis sit første værk på Staatsschauspiel Dresden, Theater Bonn og Konzerthaus Berlin. Værket “THE SWIMMER” skabte han sammen med Lara Vejrup Ostan med premiere i København i 2022.
Premieren på “The Cat Eleonore” af Caren Jeß (D: Simon Werdelis) blev tildelt Dramaprisen og Publikumsprisen på det 48. Mühlheimer Theatertage i 2023.
Fra sæsonen 2023/24 er MAx også husscenograf på “neuen Theatre Halle”.
https://maxschwidlinski.com/

Få flere oplevelser for pengene – køb årskort til Dansehallerne. Læs mere

Kunstner

Lara Ostan Vejrup

Titel

DRIVER – Before lunch

Type

Forestilling

Dato

  • 24.10.2024, 20:00
  • 26.10.2024, 20:00
  • 27.10.2024, 17:00

Varighed

1 time

Venue

Dansehallerne, Franciska Clausens Plads 27, 1799 København V

Krediteringer

CREDITS Concept: Lara Vejrup Ostan Choreography: Lara Vejrup Ostan in close collaboration with the performers Performing on stage: Yeong-Ran Suh, Eva Johanna Forsehag, Ella Östlund Sound design: Moritz Nahold (Subletvis) Light design: Thora Eriksen Scenography: Max Schwidlinski Artistic mentor and truck driver: Bush Hartshorn Producer: PRFRM Graphic design by Kaiu Meiner Photography by Benedicte Ramfjord / PRODUCED BY KOMMA Performance Productions / CO-PRODUCED BY Dansehallerne / SUPPORTED BY: Statens Kunstfond Projektstøtteudvalget for Scenekunst, Beckett Fonden, Københavns Kommune Scenekunstudvalget, Skuespillerforbundets Produktionsstøtte, Culture Moves Europe – Mobility Funding, William Demant Fonden, Louis-Hansen Fonden, Goethe-Institut / RESIDENCIES: UP (Moving Identities), Nau Ivanow (Moving Identities), Daavi (Moving Identities), Holstebro Dansekompagni /

Føj til kalender

Statens Kunstfond (da)
Beckett-Fonden
Københavns Kommune Scenekunstudvalg (da)
Dansk Skuespillerforbund (da)
William Demant Fonden (da)
Louis-Hansen-fonden
Goethe Institut (da)

Special thanks to Jens, Antonio, Maria, Per, Robert, Ragnar, Mikkel Lund, Rona Aitcheson-Dyhr and sertraline.