Alice Rende
FORA

C!CAFlogo

FORA er circusnext Laureate 2023

På skuldrene af Houdini og de traditionsrige slangemenneske-teknikker tager FORA genren til et helt nyt sted 

I et ultra kontemporært sprog lader Alice Rende den forvrængede bevægelse træde i karakter som en desperat strategi mod ydre dominans – en hyldest til dem, der ikke passer ind.  

På et bagtæppe af somatisk research blandt hjemløse i Rio de Janeiro, på psykiatriske hospitaler og i historiske arkiver over såkaldte hysteriske patienter, udvikler hun et fysisk vokabular der bryder de vanlige koder for contortion. Lukket inde i en plexiglas-boks, med mindelser om vitriner i anatomiske museer, og i et live lydbillede, hvor lyde fra den op-mikede boks transformeres til celloharmonier, skaber hun en hel særlig forestilling – et nybrud for genren. 

‘Fora’ betyder ’udenfor’ på portugisisk, catalansk, occitansk og sardisk. 

BIOS:
Alice Rende har studeret på the National Circus School of Brazil, taget en kandidatgrad i scenekunst fra Federal University of Rio de Janeiro, og er ved samme universitet nu i færd med at skrive en Phd.. Hendes kunstneriske praksis er tæt forbundet til hendes akademiske virke. Hun er bl.a. optaget af vores ide om abnormalitet og det politiske potentiale der ligger i at bringe ”usædvanlige” kroppe på scenen. Hun deler sin tid mellem Brasilien og Frankrig. På Ecole Supérieure des Arts du Cirque de Toulouse Occitanie, Esacto’Lido, i Frankrig, har hun fulgt diverse forløb og samarbejdet med artisten Julia Christ i hendes forestilling “Le Moindre Geste”. I 2018 bidrog Alice til skabelsen af forestillingen “Silenzio” v. Roberto Magro Company. Det blev startskuddet til hendes unike plexiglas box research, som hidtil har manifesteret sig i kortformat forestillingen “Passages”, 2019 – og senest i FORA, der har premiere februar 2024. https://www.asso-mozaic.fr/portfolio_page/compagnie-ar/

OM CIRCUSNEXT
Circusnext tilbyder et unikt støtteprogram til upcoming skabende kunstnere inden for samtidscirkus. Programmet realiseres af en stor europæisk platform, bestående af 24 partnere, der repræsenterer i alt 15 lande. Læs mere på: https://circusnext.eu/en/ 

OM C!CAF
Copenhagen Circus Arts Festival er en biennale, der viser international nycirkuskunst af høj kvalitet. Forestillinger, der griber dig lige der, hvor grænsen mellem cirkus og kunst udviskes. Hvor noget nyt og enestående skabes! En uimodståelig bastard!

Danser, koreograf og kunstnerisk leder af Kitt Johnson X-act, Kitt Johnson, er kuratoren bag C!CAF. Arbejdet med C!CAF tager afsæt i Johnsons mangeårige erfaring med festivalformatet, samarbejde med AFUK/AMOC, store tilknytning til det danske cirkusmiljø og internationale netværksforbindelser som mangeårigt jurymedlem i circusnext og for nærværende mentor på deres laboratorieprogram. På denne baggrund håber Kitt Johnson X-act at kunne bidrage til udviklingen af samtidscirkus som genre på et nationalt plan.

Få flere oplevelser for pengene – køb årskort til Dansehallerne. Læs mere

Kunstner

Alice Rende

Titel

FORA

Type

Forestilling

Dato

16.4.2024, 20:00

Varighed

50 minutter

Venue

Den Grå Hal, Refshalevej 2, 1436 København

Føj til kalender

Artistforbundet
Statens Kunstfond (da)
Nordea-fonden (da)
Wilhelm Hansen Fonden (da)
Scandic
Københavns Kommune (da)