Dansehallerne
The Red Pieces / Foredrag ved Mette Ingvartsen

Mette Ingvartsen vil tale om sine seneste forestillingsundersøgelser. Med afsæt i en nuværende interesse i porno og den aftagende privathed, vil hun reflektere over forholdet mellem seksualitet, nydelse, performance og økonomi.
Foredraget reflekterer over, hvordan grænser mellem det private og det offetlige rum går i opløsning, og hvordan denne proces påvirkes af det stigende krav om selveksponering i medierne og i kommunikation drevet af økonomi.

OBS! Foredrag foregår på engelsk

Om Mette Ingvartsen
Hun er en dansk koreograf og danser. Hun lever og arbejder i Bruxelles, hvor hun afsluttede sin uddannelse ved kunstskolen P.A.R.T.S i 2004. Hun har en Ph.d. i kunstnerisk research af koreografi fra Stockholm University of Arts / Lund Universitet. Hendes kunstneriske praksis foregår via skriverier, skabelse, research, foredrag, undervisning, optræden og dokumenterende arbejde.
I hendes seneste værker udfolder hun synspunkter om udvidet koreografi ved at skabe bevægelse for andet end menneskekroppen såsom koreografi til tåge, røg, farve, lys, lyd, objekter og ikke-menneskelige performere. Opfattelse af kinestetik, perception og sentation har været essentielt i de fleste af hendes værker, senest i direkte forbindelse til samfundsmæssige spørgsmål om seksualitet og dets forhold til den offentlige sfære.
Hun har samarbejdet og optrådt med Xavier Le Roy, Bojana Cvejic / Jan Ritsema og Boris Charmatz såvel som investeret i samarbejdsprojekter såsom kunstnerplatformen EVERYBODYS og uddannelsesprojektet Six Months, One Location. Siden 2012 har hun været artist in residency ved KAAITHEATER  Bruxelles.
I løbet af 2017 og 2022 vil hun være en del af det kunstneriske team ved Volksbühne, Berlin under ledelse af Chris Dercon.

Kunstner

Dansehallerne

Titel

The Red Pieces / Foredrag ved Mette Ingvartsen

Type

Socialt event

Dato

27.3.2017

Den Danske Scenekunstskole
Dansk Skuespillerforbund (da)