Daniel Sarr
Talk: Hybridity in dance

Talk: Hybridity in dance | 4. oktober | Kl. 17 – 19.30 | i Balsalen, på Huset-KBH

Daniel Sarr undersøger jazzdansens historiske afrikanske oprindelse – hvor jazzdans kommer fra, og hvordan den så ud i sine tidlige stadier. Denne interesse er forbundet med fokus på værdien og betydningen af repræsentation og synlighed af melaninrige kroppe. Daniel har inviteret gæst Marie Paldrup (DK), autodidakt danser med teknik og kulturel forståelse inden for afroamerikanske kulturer.
Dette arrangement er organiseret i samarbejde med PRODA (NO), Danscentrum Stockholm (SE) og Tanssille Ry (FI).

For eksempel viser det sig, at bevægelser, som vi i dag beskriver som ‘Jazzhands’, faktisk stammer fra ældgamle afrikanske danseceremonier. Breakdancing, som siges at være blevet opfundet og udviklet i South Bronx, New York i 70’erne/80’erne, er for nylig blevet identificeret i gammel dokumentation/video fra Nigeria i 1959, hvor de praktiserer det, vi i dag kalder Breaking. Hvordan dette er et resultat af forfædrenes udtryksformer, der er blevet videregivet og påvirket af forskellige miljøer og politiske klimaer gennem tiderne, er noget Daniel finder spændende og vigtigt at udforske yderligere. Kunstnerisk udtryk inden for jazzdans er i dag blevet endnu mere eurocentrisk, og Daniels nysgerrighed går på samme tid i den modsatte retning for at søge efter jazzens afrikanske oprindelse.

I København kan du i løbet af September/ Oktober deltage i klasser med to af kunstnerene & danselærere fra Sustainable Dance Training:

Vera Nevanlinna/ Practice of Performance / 25-29th of September at 09.30-10.45
Daniel Sarr / Contemporary Jazz / 2-6th of October at 10-11.30

Velkommen til et mødested med faglige samtaler om kunstnerisk praksis i feltet dans og koreografi. Vi mødes på Huset Kbh, i Balsalen, hvor vi starter med kollegial mingling og en drink i cafeen, og fortsætter i en faglig session faciliteret af dagens gæst/er. Samtalerne foregår på engelsk. Der vil efter arrangementet være mulighed for at fortsætte samtalerne i caféen.

Kunstner

Daniel Sarr

Titel

Talk: Hybridity in dance

Type

Talk

Dato

4.10.2023, 17:00

Varighed

2 timer og 30 minutter

Venue

Huset-KBH, Rådhusstræde 13, 1466 København

Tanssille ry
PRODA
Denscentrum Stockholm