Alexis Mérat, Domitille Martin, Inbal Ben Haim
PLI

C!CAFlogo

PLI er udvalgt som circusnext Laureate 2020-2021 

Hvem folder hvem? 
En cirkusartist og to billedkunstnere mødes over en bunke papir. Alle drevet af deres fascination af dette årtusinder gamle materiale.  

Papir har mange identiteter, lige fra den blanke side, til den krøllede skitse… Papir bærer vores inderste tanker og universelle sandheder. Papir er altid ved hånden. Det er vidne til vores liv, vores drømme, vores kultur og historie. Kan det mere end dét? 

Set gennem cirkusprismen bliver udforskningen af papirets egenskaber taget til en hidtil uset ekstrem. I spændet mellem skrøbelighed og styrke folder krop og papir sig ind og ud af hinanden i en til tider nervepirrende forhandling om styrke og balance. Hvem er mest sårbar: Den ophængte krop eller papiret? 

PLI er blevet til i et tæt samarbejde mellem aktørerne, og gennem hele den skabende fase har der været stor opmærksomhed på råmaterialets skæbne. Efter forestillingen genbruges eller genanvendes papiret. 

BIOS:

Inbal Ben Haim, cirkusartist, som har specialiseret sig i trapez og aerial rope. Arbejder både i Israel, hvor hun er født og i Frankrig, hvor hun er bosat. Hun er uddannet på CNAC, Centre National des Arts du Cirque Châlons-en-Champagne, 2017. Inbal stræber efter at skabe stærke forbindelser mellem publikum og artist, det intime og det spektakulære, jord og luft, her og der.

Alvaro Valdes, cirkusartist og danser, uddannet fra Circo del Mundo school i Chile. Han har arbejdet på adskillige cirkus- og danseprojekter som instruktør og outside eye. Emotionel hukommelse er hans primære kilde til kreativitet – og aktuelt arbejder han med kompagnier som Cie Lunatic, Cie Barks, the theater dance collective Poetic Punkers, La Muse en Circuit, Inbal Ben Haim og Nok dance collective.

Domitille Martin, billedkunstner, uddannet fra École Nationale Supérieure des Arts Décoratifs i Paris i 2015. Med inspiration fra særligt naturen, skaber hun skulpturelle installationer med fokus på transformation af dyr, planter, mineraler og mennesker.

https://www.les-subs.com/artistes/productions-tournees/pli-inbal-ben-haim/

OM CIRCUSNEXT
Circusnext tilbyder et unikt støtteprogram til upcoming skabende kunstnere inden for samtidscirkus. Programmet realiseres af en stor europæisk platform, bestående af 24 partnere, der repræsenterer i alt 15 lande. Læs mere på: https://circusnext.eu/en/ 

OM C!CAF
Copenhagen Circus Arts Festival er en biennale, der viser international nycirkuskunst af høj kvalitet. Forestillinger, der griber dig lige der, hvor grænsen mellem cirkus og kunst udviskes. Hvor noget nyt og enestående skabes! En uimodståelig bastard!

Danser, koreograf og kunstnerisk leder af Kitt Johnson X-act, Kitt Johnson, er kuratoren bag C!CAF. Arbejdet med C!CAF tager afsæt i Johnsons mangeårige erfaring med festivalformatet, samarbejde med AFUK/AMOC, store tilknytning til det danske cirkusmiljø og internationale netværksforbindelser som mangeårigt jurymedlem i circusnext og for nærværende mentor på deres laboratorieprogram. På denne baggrund håber Kitt Johnson X-act at kunne bidrage til udviklingen af samtidscirkus som genre på et nationalt plan.

Kunstner

Alexis Mérat, Domitille Martin, Inbal Ben Haim

Titel

PLI

Type

Forestilling

Dato

10.4.2024, 20:00

Varighed

1 time

Venue

Den Grå Hal, Refshalevej 2, 1436 København

Artistforbundet
Statens Kunstfond (da)
Nordea-fonden (da)
Wilhelm Hansen Fonden (da)