Escarleth Romo Pozo
New Sh*t Vol. 7

Gæstekurator af New Shit Vol. 7, Escarleth Romo Pozo, har sammensat et progressivt program med håndplukkede kunstnere. Oplev to udvalgte forestillinger af Marga Alfeirão and Sall Lam Toro i et samlet program.

Escarleth Romo Pozo om kurateringen til New Shit Vol. 7

“Kurateringen bevæger sig rundt om begær og indbyrdes relationer, som en vibrerende kraft, der hjælper os med at opdage vores positioner; hvordan vi forstår og interagerer med verden, hvilket igen påvirker, hvordan vi mødes, reagerer og forbinder os med andre gennem os selv.

Med dette i hjertet har jeg inviteret to smukke og innovative værker, som giver os plads til at fornemme, drømme og forbinde os.”

PROGRAM

20:00 – 20:45 LOUNGE af Marga Alfeirão with Mariana Benenge, Myriam Lucas og Shaka Lion

20:45 – 21:10 Pause

21:15 – 21:40 OBSIDIAN DREAM LOVE LETTERS af Sall Lam Toro

21:40 – 22:00 TALK: Rest, Erotics & Ruptures med kurator Escarleth Romo Pozo og kunstnerne i programmet.

22:00 – 23:30 DJ Shaka Lion spiller foyeren.

LOUNGE af Marga Alfeirão med Mariana Benenge, Myriam Lucas og Shaka Lion

En duet, men ikke kun mellem to dansere: Marga Alfeirãos LOUNGE er et sted, hvor modsætninger – bevægelse og hvile, at give og modtage, det private og det offentlige – mødes og smelter sammen i et forbigående rum, der ikke er styret af hektiske kommen og gåen, men af møder og tilbagevenden.

Alfeirão, som i sit arbejde har været stærkt påvirket af dansene og lydene fra den afrikanske diaspora, forstår afslapning – lounging – som en måde at genvinde kvindelig erotik og har skabt en koreografi med hypnotisk omsorg og skønhed.

Marga Alfeirão (Portugal, 1994) bruger dans og performance til at skabe rum til udforskning af intimitet og seksualitet. Stærkt påvirket af dansegenrer og lydteksturer fra den afrikanske diaspora spredt gennem Lisabons sociale væv, skaber Marga en aktiv påstand om kvindelighed, hvilket giver plads til lesbiske sanseligheder. I 2023 havde Marga premiere på LOUNGE på TanzTage. Marga er aktiv på den portugisiske ballroom-scene som et stiftende medlem af Casa das Musas. I Berlin startede Marga COYOTE PRETTY UGLY rettet mod byens lesbiske queer-aftener. Marga er uddannet fra HZT’s BA i dans og koreografi i Berlin (2017-21).

OBSIDIAN DREAM LOVE LETTERS af Sall Lam Toro

Et multimedie installationsperformance, der gennem sanselige ritualer og fantasmagoria udfolder en performativ praksis af sort queer erotisk bevidsthed.
To skulpturer af rå obsidian sten antænder et autoerotisk begær og reflektion. Skulpturerne er yderligere kombineret med animerede objekter og poetiske visuals på film om spøgelsesagtige tilstedeværelser, genfødsler af selvet og omsorgsfulde kropslige interviews udført i Dakar, Senegal.

Sall Lam Toro (Portugal) er en antidisciplinær multimedie-performancekunstner baseret i København. Sall arbejder med performance, dans, lyd, tekst- og billedkunst. Sall´s arbejde forholder sig til at producere og hævde det erotiske som en vej til at afkolonisere kroppe og finder strategier til at skabe mere tilgængelighed til flere universer af det sanselige.
www.salllamtoro.com

Gæstekurator Escarleth Romo Pozo

Escarleth Romo Pozo ankom til Sverige fra Nicaragua i en spæd alder. I sin stræben efter dansen har hun bevæget sig på tværs af landegrænser og oplevet mange forskellige fortolkninger af kropslighed og kontekster af contemporary performance. Hendes arbejde er en løbende undersøgelse af øjeblikke af modstandskraft. Hun er fascineret af performeren; formskifteren, der transformerer energi og derved inviterer og udfordrer modtageren til at opleve sig selv i verden. En udveksling, der også flytter rummet, det, der optager rummet, og det, der resonerer fra vores kroppe; de stadigt skiftende niveauer af det intime, det frygtelige, det elskelige, det skjulte og de usynlige kræfter, der bringer os sammen eller får os til at falde fra hinanden.

Om platformen New Sh*t 

Siden Dansehallerne lancerede New Sh*t i 2020, har den populære platform fundet sted to gange årligt.

Med det tilbagevendende format New Sh*t checker Dansehallerne ind med, hvad der er nyt i det koreografiske landskab i Danmark. Til hver udgave af New Sh*t inviteres en yngre gæstekurator til at sammensætte et program med koreografer, som kuratoren mener er morgendagens kunstnere!

Vol. 7 indgår som en del af programmet Dansehallerne x Betty og præsenteres i samarbejde mellem Dansehallerne og Betty Nansen Teatret på Edison-scenen 29. august – 7. september 2023.

Kunstner

Escarleth Romo Pozo

Titel

New Sh*t Vol. 7

Type

Forestilling

Dato

29.8.2023, 20:00

Varighed

3 timer

Venue

Edison-scenen, Edisonsvej 10, 1856 Frederiksberg

Krediteringer

LOUNGE CREDITS / Concept: Marga Alfeirão / Choreography, dance, performance: Marga Alfeirão, Myriam Lucas, Mariana Benengue / Choreography: Myriam Lucas, Cajsa Godée / Scenography: Yoav Admoni / Music editing and mixing: Shaka Lion / Costume design: Nani Bazar / Light design: Thais Nepomuceno Veiga / Dramaturgical support: Jette Büchsenschütz / Production support and diffusion: neon lobster / Giulia Messia and Katharina Wallisch / Photos: ©Mayra Wallraf / Duration: 45 min. / Thanks to: Francisca Spuzi and Fundacão Calouste Gulbenkian / A production by Marga Alfeirão in co-production with SOPHIENSÆL // OBSIDIAN DREAM LOVE LETTERS CREDITS / Skabelse, co-koreografi, kunstnerisk instruktion, skulpturarbejde, performance: Sall Lam Toro / Manuskriptskrivning, performance, co-koreografi, assistance: Suzie the Cockroach / Animation, original lydkomposition og produktion, assistance: Warren Jones / Videografi, pov, narrativ: Keiria Hissabu / Lys- og visuelt design: Will Zawistowski / Kostumedesign: Serena Coelho / 3D-animation og visual promovering: Janice Prempeh

Presse

Betty Nansen Teatret
Dansehallerne Logo