Rødder, Råddenskab, Oprør
MOLTA er en immersiv interdisciplinær installation og en liveperformance.
Kunstneren Rósa Ómarsdóttir skaber økosystemer, der transformeres gennem naturlige processer. Dette økosystem smelter, siver, nedbrydes, vokser, forvandles og fordamper.
Molta betyder kompost på islandsk. Kompost er et sted for både nedbrydning og frugtbarhed, hvor forældede fænomener nedbrydes, og nye opstår.
I værket MOLTA udforsker Ómarsdóttir tentative økosystemer i konstant forvandling. Hun udforsker grænserne mellem menneske, miljø og teknologi, hvor alt har en indvirkning på hinanden. Mennesker forvandler sig sammen med svampe, plastikpartikler og elektroner. Hvilke nye væsener, dyr og ideer springer ud af komposten?
Den fire timer lange forestilling vil finde sted i installationen den 26. + 27. september fra kl. 18:00-22.00 og den 28. september fra kl. 14:00-18:00. Lørdagens forestilling er en del af Videskab og Kunst festivalen i Carlsberg Byen – se det fulde program for dagen her på videnskabogkunst.dk.
OBS: Billetter til lørdag administreres af festivalen og kan ligeledes købes på deres hjemmeside.
Under forestillingen inviteres publikum til at opholde sig inde i og rundt om installationen i fire timer. Publikum får tid og rum til at opleve et evigt skiftende miljø, rødder, råddenskab og oprør. Performerne aktiverer installationen. De optræder som skulpturer, væsener, dyr, natur eller kræfter og er en del af økosystemet. Værket udforsker en oplevelse af transformation over tid. Nogle gange er ændringerne så langsomme, at de knap nok er mærkbare, mens andre gange er de så hurtige, at de knap nok er blevet opfattet. Publikum inviteres til at dvæle, se, lytte, blot være, hænge ud, spise, drikke og hvile, mens performere og miljø forvandler sig, de kan se mere, lytte, mærke, tage en pause og komme tilbage til et nyt rum, der efter cirka fire timer måske er blevet en del af dem selv.
Små appetizers vil blive serveret under forestillingen, iscenesat af kokken Kjartan Óli Guðmundsson og lavet af Restaurant Caronte, hvor økosystemer, miljøet og performerne selv er en del af maden.
MOLTA blev skabt i tæt samarbejde med hele det kunstneriske hold.