MARINA MASCARELL
it is like a large animal deep in sleep

Danmarkspremiere

En poetisk performance, og en forestilling, som appellerer til at holde sig vågen, være opmærksom og ikke blive følelsesløs.

Den spanske koreograf Marina Mascarell har altid været stærkt samfundsmæssigt engageret. Det afspejler sig også i de koreografier hun skaber. I hendes nyeste værk it s like a large animal deep in sleep udforsker hun vores følelse af frihed.

Marina vil få os til at stille spørgsmål ved os selv og det samfund, vi er en del af. Hvad er et demokrati? Hvordan får jeg indflydelse? Hvad sker der i et samfund, hvor lobbyister tager over, og hvor politikerne ikke holder de løfter, de gik til valg på? Kan love og regler overtage vores sunde fornuft?

Omgivet af 50 brune papkasser udforsker de seks dansere, hvad vi kan gøre for at påvirke samfundet. Og publikum er inviteret med til at deltage aktivt. For det er vigtigt, at vi tager stilling til de konflikter, der opstår i kampen mellem at ville være en del af en større gruppe kontra det kun at lytte til og stole på sin egen indre stemme.Alle de steder, hvor denne forestilling vises, undersøger Marina Mascarell inden forestillingen via et spørgeskema om folks følelse af frihed, deres syn på demokrati, og om de føler, at kan påvirke deres situation. Svarene indgår herefter som tekster i forestillingen.

Om Marina Mascarell (ES)
Marina Mascarell er politisk aktivist, og hun forsøger at leve som hun lærer. Marina er vokset op i en familie, der ofte og højlydt diskuterede politik, og hvor det var utænkeligt at skabe kunst blot for “kunstens skyld”.

Marina har en baggrund som danser i store kompagnier som Nederlands Dans Theater 1 & II og Cedar Lake Contemporary Ballet. Her følte hun, at der manglede noget i dansens udtryk, som teatret som form lettere kunne formidle. Derfor tog hun en mastergrad i scenekunst. Hun bruger teatermetoder samt inspiration fra litteratur og kunst til at udvikle billeder og ideer, som hun skaber koreografier ud fra.

“it is like a large animal deep in sleep er et citat fra digtet ”what can we do?” af Charles Bukowski © Linda Lee Bukowski.

Kunstner

MARINA MASCARELL

Titel

it is like a large animal deep in sleep

Type

Forestilling

Dato

25.–26.2.2016

Venue

Store Scene, Tap E

Krediteringer

Koncept: Marina Mascarell, Yamila Rios Koreografi: Marina Mascarell Koreografisk assistent: Sandra Navarro Musik, décor: Yamila Rios Dramaturgi: Luz Lassizuk Lysdesign: Loes Schakenbos Seks dansere fra Skånes Dansteater