Marie Kaae
Housedance

Denne uges klasser tager udgangspunkt i Footwork Technique, hvilken er fundamentalt for House dance som danseteknisk udtryk. Koordination og variationer af grundlæggende trin, tæt knyttet til det at arbejde med rytme, vægtskifte, groove og body movement, opøves gennem repetition med henblik på at bevæge os fra hovedet til kropshukommelse.

Som deltager vil du blive introduceret til forskellige træningsmetoder, der tilhører genren. Den tekniske træning er et grundlæggende udgangspunkt for senere at kunne freestyle (improvisere) med det specifikke dansetekniske sprog som er House.

De sidste to dage af ugens klasser dedikeres til freestyle. Dansere uden forhenværende kendskab til genren må nødvendigvis deltage i ugens første 3 dage (mindst 2 ud af 3) for at kun få noget ud af træningen torsdag og fredag. Dansere som allerede er bekendt med House dance teknik er velkomne til at deltage torsdag og fredag uanset deltagelse man-ons.

Vi kommer til at arbejde med en 360 graders bevidsthed omkring rummet, da House dance typisk udøves i en Cypher. Deltagere vil blive udfordret til at anvende deres orientering i forhold til retning, niveauskift (inkl. lettere floorwork), Travelling samt rytme og tempo- variationer. Torsdag og fredag fokuserer vi på at udveksle med de andre deltagere. Vi søger efter et frit udtryk (via musikken og via vores følelser), så vi kan genfinde glæden ved at danse. Vi undersøger House som en social dans og som en måde at samtale på “house-dansk”.

Vær indstillet på at svede! Medbring gummisko – gerne løbesko.

Kunstner

Marie Kaae

Titel

Housedance

Type

Træning

Dato

12.–16.9.2022, 10:00

Varighed

1 time og 30 minutter

Venue

Teaterøen, Refshalevej 320, 1432 København

Krediteringer

photo Credit: Barbara Kaja Kaniewska & Louis-Adrien Le Blay