Hilde Ingeborg Sandvold
GRÅTT

Et koreografisk værk om oplevelsen af stress, og hvordan den påvirker os mentalt og fysisk. Den manglende kontakt med kroppen. Følelsen af at miste sig selv og blive en passiv tilskuer til omverdenen. Fornemmelsen af at alt er gråt i gråt, og man er fanget i stresstilstandens apatiske, følelsesløse krop. Hvis arme er det egentlig, der vokser ud fra mine skuldre?

Publikum inviteres ind i et rum, hvor den dansende krop og musikken flettes sammen med en intens selv-iagttagelse af kødet – på en krop, der gradvis skal finde vejen tilbage til der, hvor der er sammenhængskraft.

”Engang krydsede jeg Atlanterhavet 4 gange på 10 dage. Jeg vågnede i en seng, uden at vide hvor jeg var, svimmel, med kvalme. Mine fødder var langt væk fra mit hoved, og mine indvolde svævede stadig over havet. Siden den slags begyndte at ske, med mig og dem rundt om mig, er jeg blevet optaget af et af vor tids mest almindelige problemer: Stress.”
– Koreograf Hilde Ingeborg Sandvold

GRÅTT opføres kl. 20 den 24. & 25. november på Dansekapellet.

Den 24. nov. byder Dansehallerne på et glas i forlængelse af forestillingen.
Den 25. nov. efter forestillingen er der en artist talk med Hilde Ingeborg Sandvold.

Den 21. nov. / Workshop kl. 15:00-16:30
Som en optakt til opførelsen af GRÅTT, inviterer vi alle interesserede +15år til workshoppen “Hvad fortæller kroppen – en fysisk intro til forestillingen GRÅTT.” Workshoppen er åben for alle interesserede +15 år. Der er begrænset antal pladser, så tilmelding er nødvendig, send en mail senest 19. november til amb@dansehallerne.dk.

Kom på gulvet sammen med koreograf og danser Hilde Ingeborg Sandvold og få et indblik i, hvordan Hilde skaber materiale til sine værker og har brugt kroppen til at undersøge tematikken stress i skabelsen af den aktuelle forestilling GRÅTT. En manglende kontakt med kroppen og følelsen af at miste sig selv kan være den tilstand, man befinder sig i, når man er fanget i en stresstilstand. På workshoppen sætter Hilde fokus på, hvad kroppen er, hvordan vi mærker den, bevæger den, og hvad den kan. Undersøgelserne konteksttualiseres af samtaler og Hilde forklarer, hvordan det oplevede kan ses som koreografisk materiale.

Mere info om workshoppen her

www.hildeisandvold.com

Kunstner

Hilde Ingeborg Sandvold

Titel

GRÅTT

Type

Forestilling

Dato

24.–25.11.2021, 20:00

Varighed

1 time

Venue

Dansekapellet, Bispebjerg Torv 1, 2400 København

Krediteringer

Koreograf og danser: Hilde Ingeborg Sandvold (NO/DK), Komponist: Bernt Isak Wærstad (NO), Danser: Niklas Valenti (SE/IT), Scenografi: KASPERSOPHIE (DK), Lysdesigner: Seth Rook Williams (UK), Dramaturg: Thomas Schaupp (DE), Lys-teknisk konsulent: Ise Klysner Kjems (DK) Fotograf: Christoffer Brekne (DK). Urpremiere: Borabora, Århus 21.-22. september 2021, Co-produceres af: Bora Bora, Århus og Dansehallerne, København. Residencies / DiG (NO), Theatre Sevelin 36 (CH), CSC (IT) og Studio303 (CA), GRÅTT er støttet af: Statens Kunstfond, Dansk Skuespillerforbund, Augustinus Fonden, Knud Højgaards Fond og Bikubenfonden.

Presse

GRÅTT teaser
Q&A about GRÅTT
Statens Kunstfond (da)
Bikubenfonden (da)
Augustinus Fonden (da)
Knud Højgaards Fond (da)
Dansk Skuespillerforbund (da)
Bora Bora (da)
Arts Council Norway (DA)