Boaz Barkan
Familiedansen

Hvordan tackler familier hverdagens banaliteter? Hvad er en familie overhovedet? Og hvad sker der, når man sætter en ægte familie på scenen?
Familiedansen er en forestilling, der inviterer publikum ind for at opleve og mærke fænomenet FAMILIE udfolde sig på scenen med ”rigtige” familiemedlemmer som performere. 

Med forestillingen undersøger koreograf Boaz Barkan, hvad det vil sige at være en familie i dagens Danmark – hvor der i øvrigt findes 37 forskellige familietyper. Med dansebrillen på bliver familien pludselig til en dans, en koreografi af kroppe, relationer og handlinger. Vi kommer helt tæt på (og dissekerer) de situationer vi kender så godt fra familielivet; rundt om spisebordet, skænderier, kvalitetstid, og alle de uforudsete situationer, som bare er en del af pakken. Familielivet er en kompleks dans af synlige og usynlige kræfter af kærlighed, kontrol, forforståelse og omsorg.

Kernefamilien synes stadig at være et ideal, en institution til at skabe samfundets fremskridt ved at danne de optimale borgere. Men familien er også en levende fysisk bevægende organisme. Barkan undersøger, hvordan familier tackler og bliver viklet ind i et væld af kropslige forhandlinger, funktioner og forventninger.
 
Familiedansen er en kulmination på mange bevægelsesworkshops med flere slags familier baseret på leg, improvisationer, scores og ritualer. Disse mange workshops med familier er grundlaget for forestillingen.

Kunstner

Boaz Barkan

Titel

Familiedansen

Type

Børn & Familie, Forestilling

Dato

  • 28.4.2023, 19:00
  • 29.4.2023, 17:00
  • 30.4.2023, 15:00

Varighed

1 time

Venue

Dansekapellet, Bispebjerg Torv 1, 2400 København

Krediteringer

Instruction and concept: Boaz Barkan. Cast: (The families) Afua, Abena, Li, Ludolf, Elva, Valter Ask, Elva Sól, Thorbjørn, Vicky & Egill. Choreographer: Boaz Barkan and the Families. Dramaturgical consultant: Anika Barkan. Set designer: Seimi Nørregaard. Lighting Designer: Ted Pierce. Composer: Emil Vodder Kristensen. Photo/video: Malle Madsen. Co-producer: Dansehallerne. The performance is supported by the Danish Arts Council, the Wilhelm Hansen Foundation