DIALOGMØDE: KUNST OG KULTUR I DEN ÅBNE SKOLE

Dansehallerne er samarbejdspartner og lægger hus til, når minister for Børn, Undervisning og Ligestilling Ellen Trane Nørby og kulturminister Bertel Haarder deltager i et spændende dialogmøde om visionerne for inddragelse af kunst og kultur i Den Åbne Skole.

Baggrund
Den Åbne Skole er et af de mange elementer i Folkeskolereformen, som handler om at give skoleelever mulighed for at at sætte deres faglighed i spil i virkeligheden sammen med professionelle fagfolk som f.eks. en professionel musiker, billedkunstner, koreograf eller en forfatter.

Skoler og kunst- og kulturinstitutioner er endnu et godt stykke fra at finde den helt rigtige samarbejdsform, hvor kunst og kultur ikke bare er et afbræk i den daglige undervisning, men også har en permanent effekt på læringen.

Dialog for at optimere samarbejdet
For at udnytte potentialet i samarbejdet mellem skole, kunst og kultur har Kulturprinsen, Dansehallerne, Teatercentrum, Station Next og LMS – Levende Musik i Skolen taget initiativ til dette dialogmøde, hvor Ellen Trane Nørby og Bertel Haarder er indbudt til at komme med deres meninger om, og visioner for, området. Her vil de gå i dialog om, hvordan samarbejdet mellem Den Åbne Skole, kunsten og kulturen kan udvikles.

Dagen kan være startskuddet for en fælles vision og strategi, som bygger videre på de mange eksisterende initiativer, og som dermed for alvor kan være med til at indfri potentialet i Den Åbne Skole.

Titel

DIALOGMØDE: KUNST OG KULTUR I DEN ÅBNE SKOLE

Type

Talk

Dato

14.1.2016