William Forsythe
City of Abstracts

Den internationalt anerkendte koreograf William Forsythe har, om nogen, formet det europæiske danselandskab med sine radikale undersøgelser af den klassiske ballet og har revolutioneret ideen om hvad dans er og kan være.

Udover sine værker til scenen, udvikler Forsythe også “koreografiske objekter”, som udstilles og præsenteres i sammenhænge udenfor det konventionelle scenerum. Et af dem er værket City of Abstracts, som nu kommer til København.

Som en interaktiv videoinstallation ruller City of Abstracts gennem byen og stopper på steder og pladser hvor mennesker færdes. En stor LED skærm monteret på en lastbil, som normalt transporterer vinduesruder, spejler beskuerne i et forvredet kunstnerisk univers, provokerer dem til at bevæge sig og dermed selv blive koreografiske objekter.

Og det er helt i Forsythes ånd, da han bl.a. beskriver koreografi som noget, hvor én handling fremkalder en anden handling, og hvis mange mennesker er samlet på et sted, vil det bare blive ved og ved.

City of Abstracts sætter sig selv, os og vores perception i bevægelse.

Kunstner

William Forsythe

Titel

City of Abstracts

Type

Forestilling

Dato

3.9.2021, 15:00

Varighed

4 timer

Venue

Copenhagen Contemporary, Refshalevej 173A, 1432 København K

Krediteringer

Værk: William Forsythe, production management: Julian Gabriel Richter, foto, tekniker og chauffør: Mark Gläser

Udviklingen og den international udstilling af Koreografiske Objekter af William Forsythe er gjort mulig med støtte fra Susanne Klatten.