Maria Francesca Scaroni
Fuldt booket! Krop/ Materialer workshop weekend i Thy

I forbindelse med Dansens Dag inviterer Dansehallerne, Limfjordsteatret og den danske scenekunstskoles efter- og videreuddannelse dig med på workshop med Maria F. Scaroni (IT/DE).

Workshoppen krop/materialer finder sted fra d. 29. april – 1. maj, 2022 i de idylliske rammer af Kirsten Kjærs Museum og de nærliggende klitlandskaber i Thy. Tilbuddet er inklusiv kost og logi.

Overblik

Torsdag d. 28: Ankomst om eftermiddagen

Fredag d. 29: Workshop kl. 10.00-17.00 inkl. pauser

Lørdag d. 30: Workshop kl 10.00-17.00 inkl. pauser

Søndag d. 1: Afrejse (alternativt lørdag aften, hvis dette passer dig bedre)

Medlemmer af Dansehallerne kan reservere plads på workshoppen og finde yderligere information via vores hjemmeside. Er du ikke medlem kan du ansøge om deltagelse via DDSKS: https://ddsks.dk/da/dans-i-thy
NB! Denne workshop er fuldt booket.

krop/materialer er en serie af danse, som er struktureret dramaturgisk, så det stemmer overens med en anskuelse af dansen, som værende bevægelse, der formes i forhold til, hvor danseren retter sin opmærksomhed hen. Derudover forstås dans som en slags teknologi båret af ekstase, der enten kan udføres alene eller i samspil med andre. Deltagere inviteres til at arbejde med kroppen som et stof, der indebærer organiske funktioner såvel som spirituelle potentialer og kulturelle implikationer. 

Klassens form er eklektisk, idet der trækkes på en række forskellige teknikker og referencer heriblandt Qi Gong (en energicirkulerende teknik) og Pranayama (vejrtrækningsteknikker). Klassen indebærer også undersøgelser af bevægelsesmønstre i rygraden og lemmerne (kropsforbindelser, proprioceptive systemer) og kontaktimprovisation/berøring/oplevet anatomi (berøring og fantasi leder til en forståelse af kroppens forskellige funktioner). 

Improvisation, fiktion og fri bevægelse er centrale aktiviteter for at opnå en udvidet bevidsthed. Jeg faciliterer indre rejser og eksperimenterer med forlænget varighed for at flirte med forestillingen om ritualer og mulighederne for personlig/kollektiv transformation. Jeg anser trance, udholdenhed, kedsomhed, frustration og kontemplation som værende gunstige taktikker. 

Klassen udfolder sig inden for en ramme, som tillader afsæt, undersøgelser og integration, som afhænger af samtykke-praksisser, improvisation som mindset, og queer magi som den usynlige tråd, der binder det hele sammen. Klassen er for enhver, som er interesseret i kroppen som et sted for viden, som en problemorienteret felt, en spøg eller mysterium, som en skov af symboler eller som et fænomen, som skal sanses, visuelt, kinæstetisk og auditivt. Deltagere behøver ingen særlige færdigheder for at være med, dog er stamina påkrævet.

Dansehallerne opfordrer alle til at passe på sig selv og hinanden og ankomme til træningen med et gyldigt corona pas.

Vi glæder os til at tage til Thy med jer og nyde en aften fyld med dans, natur og godt selskab!

Kunstner

Maria Francesca Scaroni

Titel

Fuldt booket! Krop/ Materialer workshop weekend i Thy

Type

Workshop

Dato

29.4 – 1.5.2022, 10:00

Varighed

7 timer

Venue

Kirsten Kjærs Museum Langvadvej 64, 7741 Frøstrup, Denmark

Krediteringer

Photo credit: W.E.T. (1976-) Photo by Pavel Belchev

Limfjordsteatret
Den Danske Scenekunstskole