Liv Mikaela Sanz
Ubesværet bevægelse i faste rammer

Deltagerne kan forvente en blanding af dynamisk bevægelse på gulv og upside downs, håndstand, fald og gribning, som går over i stående sekvenser.
Der vil være en naturlig kombination af øvelser på gulv og stående øvelser. Eleverne opmuntres til ubesværet bevægelse og flow ved at bruge vægten og justering i en lige linje og styre kroppen i rummet.

Med brug af sansemæssige billeder/erindringer i kroppen fokuserer Liv på at opdele og opnå en solid anatomisk forståelse, både i forbindelse med øvelser på gulv og stående øvelser, så deltagerne opnår en effektiv opmærksomhed på funktionaliteten og på at økonomisere med energien og en viden om, hvad der sætter bevægelsen i gang, hvordan den kommer ud i alle hjørner af kroppen, og hvor man kan lede den hen for at få en flydende og derfor ubesværet bevægelse, mens man samtidig leger med dynamik, farver og kunsten i bevægelsen.

Som forberedelse til øvelserne på gulv varmer vi krop og sind op på gulvet fra det neutrale punkt/nulpunktet gennem guidet improvisation på gulvet. Vi gennemgår alle retninger for ryg og hofter, alt sammen i en bevægelseskontekst/fraser ved hjælp af principper/opmærksomhed fra yoga/pilates, så der sker en naturlig åbning, placering og styrkelse. Hele tiden med fokus på flydende bevægelser, flow og bevægelsens kvalitet. Vi går i gang med øvelser på gulv.

Øvelserne på gulv bliver forbundet med stående sekvenser for at bygge bro mellem gulv og stående position som en forberedelse til benøvelser/stående øvelser.
I stående position er der brug for fokus for at åbne hofterne, overføre vægten, indtage dybe positioner og løfte benene. Vi bruger spiraler, rækker ud, strækker og åbner kroppen.

I slutningen af perioden vil Liv kombinere de fraser, vi har leget med i ugens løb, til en længere serie, så deltagerne kan nyde friheden ved at udføre fraserne igen.
I denne faste struktur leger vi med udholdenhed, rumlig opmærksomhed, ændring af retning og interaktion med andre deltagere. For at udfordre hjernen, opnå kontinuitet og ende i en tilstand af flow.

Klasserne er akkompagnert av Gert Pedersen.

Lad os bringe fornøjelsen og glæden ved bevægelse og nørdethed ind i undervisningen.

Only as a member, you can take part in Dansehallerne’s training activities – a year-round program with approximately 5 days of training per week. International guests can also join training for free for up to 1 month.

This is for all professional members no matter background in dance training, and we recommend joining both for drop in or all days✨

Kunstner

Liv Mikaela Sanz

Titel

Ubesværet bevægelse i faste rammer

Type

Træning

Dato

3.–7.10.2022, 10:00

Varighed

2 timer

Venue

Teaterøen, Refshalevej 320, 1432 København

Krediteringer

Photo credite: Özgür Köroglu