Antoinette Helbing
Dynamic Body Scanning

I Antoinettes undervisning introducerer hun en serie af dynamiske body scans. Hun guider deltagernes opmærksomhed gennem en forskelligartet række af bevægelsesforslag. Hendes fremgangsmåde har til formål at lede deltagerne hen imod en tilstand af fysisk og mental tilgængelighed og parathed.

Antoinettes tilgang til bevægelse er stærkt inspireret af Feldenkrais metoden, eftersom hun for tiden er under uddannelse til Feldenkrais practitioner. I sine klasser vil hun eksperimentere med at inkorporere metoden i sin undervisning. Derved vil hun gerne skabe en legende tilgang der inviterer glæde, fantasi, nysgerrighed, ubesværethed og giver fornemmelsen frihed.

Derfor vil Antoinette fokusere på at arbejde med bevægelsesmateriale, som giver deltagerne lov til at blive forvirrede, lave fejl og komme til et sted med manglende viden og usikkerhed – som en metode til at lære og finde nye måder at være i bevægelse med kroppen på.

Undervisningen vil tage udgangspunkt i Feldenkrais-metoden og vil mest anvende fastlagt bevægelsesmateriale. Antoinette er ikke så interesseret i at være kreativ i valget af bevægelse, men mere i at være kreativ i udførelsen af bevægelsen. Hun bruger enkle bevægelsesmønstre for at udforske processen med at gøre bevægelser behagelige, lette og nysgerrige.

Korte fraser vil tjene som referencebevægelser – for at give en fælles basis for refleksion gennem bevægelse. Mellem fraserne vil hun indskyde en kort Feldenkrais-lektion. Efter Feldenkrais-øvelserne vil hun vende tilbage til den korte frase for at udforske materialet igen ved hjælp af den information der blev samlet gennem Feldenkrais-lektionen.

Only as a member, you can take part in Dansehallerne’s training activities – a year-round program with approximately 5 days of training per week. International guests can also join training for free for up to 1 month. 

This is for all professional members no matter background in dance training, and we recommend joining both for drop in or all days✨

Kunstner

Antoinette Helbing

Titel

Dynamic Body Scanning

Type

Træning

Dato

31.10 – 4.11.2022, 10:00

Varighed

1 time og 30 minutter

Venue

Dirch Passers Allé 4, 2000 Frederiksberg

Krediteringer

Portait picture: Jan Vesala Full body: Cecilie Schyth Kjær