NJORD
Åbningskoncert: La Passion de Simone & Late Night Minitures

La Passion de Simone
Avanti! Chamber Orchestra og La Chambre aux échos.

kl. 20.00

Åbningskoncerten på NJORD Biennale præsenterer Danmarkspremieren på ét af Kaija Saariahos hovedværker: Det moderne oratorium La Passion de Simone – opført af de to internationale top-ensembler Avanti! Chamber Orchestra og La Chambre aux échos.

La Passion de Simone baserer sig på historien om en kvinde, som mediterer over den franske filosof Simone Weils liv. Weil (1909-1943) var inspireret af både Vestens og Østens spirituelle traditioner og engagerede sig idealistisk i den spanske borgerkrig. Hendes idealisme endte tragisk med hendes død efter at hun i solidaritet med det sultende franske folk sultede ihjel under 2. verdenskrig.

Det mageløse oratorium præsenterer en universel indsigt gennem én persons skæbne.

Late Night Miniatures
Jakob Kullberg, Aliisa Neige & Hélène Navasse

kl. 21.45

Aftenen fortsætter med en late night-koncert med cellisten Jakob Kullberg, violinisten Aliisa Neige og fløjtenisten Hélène Navasse. Programmet byder på solo- og duoværker af en række forskellige, nordiske komponister og indeholder bl.a. urpremieren på det helt nye stykke Concordia for violin og cello af Kaija Saariaho.

Om Avanti! Chamber Orchestra

Det finske Avanti! Kammerorkester er et helt ekstraordinært kunstnerisk kraftcenter! Ensemblet blev stiftet i 1983 på initiativ af Esa-Pekka Salonen, Olli Pohjola og Jukka-Pekka Saraste, og siden 1998 har klarinettisten Kari Kriikku været kunstnerisk leder.
I dag er Avanti! kendt som et af de bedste ensembler for ny musik i verden. Ensemblet er ikke specialiseret i nogen bestemt genre, men er snarere stolt af at være specialist i alle stilarter med en stærk følelse af ansvar for musikken i dag.
Avanti! arbejder tæt sammen med nogle af de fremmeste internationale dirigenter, solister og komponister, og har vundet en lang række priser og udbredt anerkendelse fra publikum og kritikere verden over.
Koncerterne på NJORD Biennale 2016 er første gang nogensinde Avanti! Chamber Orchestra optræder i Danmark.

Om La Chambre aux échos

Det Paris-baserede musikteater-ensemble La Chambre aux échos arbejder tværmedialt og skaber helt nye former for forestillinger, koncerter, oplæsninger, udstillinger og konferencer. Ensemblet blev grundlagt af Clément Mao-Takacs og Aleksi Barrière med ønsket om at arbejde med en ny vision for musikteater.
La Chambre aux échos giver publikum den bedst mulige adgang til vigtige historiske og nutidige værker fra det 20. og 21. århundrede, der ofte er forbundne på forskellige måder. Gennem ambitiøse og gennemtænkte teater- og musikforestillinger skaber ensemblet et levende rum for kunstnerisk skabelse og interaktion.

Kunstner

NJORD

Titel

Åbningskoncert: La Passion de Simone & Late Night Minitures

Type

Publikumsprogram

Dato

28.1.2016

Venue

Store Scene, Tap E

Krediteringer

Komponist: Kaija Saariaho Libretto: Amin Maalouf Ensembler: Avanti! Chamber Orchestra & La Chambre aux échos Solo sopran: Sayuri Araida Dirigent: Clément Mao-Takacs Koncept & kunstnerisk ledelse: Compagnie La Chambre aux échos Instruktør: Aleksi Barrière Musikinstruktør: Clément Mao-Takacs Scenograf: Pauline Squelbut Lysdesigner: Étienne Exbrayat Producent: Clémentine Marin Kostumer: Liisa Nieminen