Institute of Interconnected Realities
A PLAY

BESTIL MEDLEMS- OG ÅRSKORTBILLETTER HÈR

Vi befinder os i en svævende tilstand en halv meter over jordens overflade, uvidende om, hvor vi egentlig er? Og om, hvad der hensatte os i denne tilstand? Var det abstraktionen af vores identitet? Udviskningen af vores fælles fortællinger? Den nødvendige omskrivning af historien? Den svævende tilstand har ledt til en følelse af hjemløshed – til en følelse af at være på ydersiden af selv vores egen krop.

A PLAY er et koreografisk værk om sted og stedløshed. Forestillingen tager afsæt i black box’en – dette sorte, vinduesløse scenerum – og spekulerer over, hvordan et sted som dette påvirker vores krop, vores tænkning og vores fantasi. Herfra starter en rejse ind i et navnløst landskab befolket af fire karakterer, som vækker mindelser om et græsk tragediekor, men også om en flok overlevende i golde, post-apokalyptiske omgivelser. I larmende stilhed medierer de fire karakterer de komplekse lag, som tilsammen skaber dette sted, vores allesammens her og nu. 

A PLAY er skabt af Institute of Interconnected Realities (I-IR) og bygger på en form for arkæologisk studie, som dykker ned i teatrets kulturhistorie, ind i metaforerne og selve bygningen – Husets Teaters – materielle virkelighed.

Institute of Interconnected Realities fortæller: 

I A PLAY har vi været inspireret af en forståelse af sted, som noget der er yderst dynamisk og udtryksfuldt, som noget der har en iboende intention – omend denne intention er flertydig og kompleks. Vi forestiller os, at relationen mellem menneske og sted er mere en form for samspil end et spørgsmål om orientering eller kontrol, og at en gensidig opmærksomhed kan opstå, når man engagerer sig i dette samspil.

I modsætning til vores tidligere processer har vi med A PLAY tilladt os selv at gå med teaterrummet og dets evne til at producere fiktioner. Mellem de mere repræsentative ideer og performernes praksisbaserede arbejde opstår der i A PLAY et landskab af sammensmeltede tider og lag, hvor der på sin vis rækkes ud mod en nær og ubestemt fremtid samtidig med, at de kulturhistoriske referencer udspiller sig lige nu og her.

A PLAY er skabt af Institute of Interconnected Realities (www.iir.dk)

A PLAY er co-produceret af og præsenteres i samarbejde mellem Dansehallerne og TOASTER på Husets Teater.

Kunstner

Institute of Interconnected Realities

Titel

A PLAY

Type

Forestilling

Dato

21.11 + 23.–26.11.2022, 20:00

Varighed

1 time

Venue

Husets Teater, Halmtorvet 9, 1700 København

Krediteringer

Koreograf: Marie-Louise Stentebjerg Dramaturg: Ida-Elisabeth Larsen Performance-instruktion: Jonathan Bonnici Performere: Angela Bundalovic, Jakob Schnack Krog, Jonathan Bonnici, Inaja Skands Lyd og komposition: S. Rieser Lys: Christian Vest Berntsen Maske og karakterdesigner: Nagi Gianni Scenograf og environment researcher: Balz Isler Kunstnerisk sparring: Shelley Etkin Assistent: Sophie Rebekka Grodin Producent: Gry Raaby Administration: CYRK Residency: Holstebro Dansekompagni Co-produktion: Dansehallerne, TOASTER Cph.& Husets Teater Støttet af: Statens Kunstfond, Wilhelm Hansen Fonden, William Demant Fonden, Københavns Kommunes Scenekunstudvalg Tak til: Augusto Corrieri, Pia Lindman, Jon Erik Nyholm

Presse