BLACK BOX DANCE COMPANY
7EVEN

Oplev Black Box Dance Company i en helt ny forestilling, der er inspireret af de 7 dødssynder.


Vi kender dem alle – de syv dødssynder. Vrede, frådseri og ladhed… Hvad må vi, hvad kan vi og hvordan modstår vi fristelser? Er der i vores tid overhovedet tale om synd – at føle misundelse, griskhed og fråd­seri? Eller er disse begreber, når det kommer til stykket, bare en del af vejen til lykke og en succesfuld tilværelse i dagens konkurrence samfund? Og er lyst virkelig noget skammeligt …sex og nøgne kroppe i stride strømme.


Den cypriotiske koreograf Fotis Nikolaou ønsker med et poetisk og meget personligt koreografisk sprog at udforske de gamle religiøse syndere og dyder i en ny kontekst. I et intimt samarbejde med danserne, komponisten Christian Tronhjem og kostumedesigner Charlotte Østergaard samt maskedesigner Martha Foka vil Fotis skabe en helt nu­tidig forestilling, der vedrører os alle.

Forestillingen 7EVEN er i 2 akter, og udspiller sig i en kunstig verden, hvor kampen mellem at skju­le sig og vise sit sande jeg skildres i dansernes personificering af både syndere og dyder. Inspireret af bl.a. tegnefilm, eventyr og brugen af masker.

Fotis Nikolaou er født i Farmagusta. Han er uddannet ved The State School of Dance i Athen, og har videreuddannet sig i New York. Fotis er koreograf samt grundlæggeren af X-it Dancetheatre, som er beliggende i Athen, Grækenland. Han har lavet adskillige koreografier til sit eget kompagni – bl.a. værkerne ”Waltz”, ”Inland” og ”Unravelling”.

Tilbage i 2004 stod Fotis for koreografien til åbningen af De Olympiske Lege i Athen. Fotis har deltaget på adskillige internationale festivaller rundt omkring i verdenen. Han har flere gange koreograferet for Cyperns Nationale Teater – senest hvor han koreograferede ”The Threepenny Opera and Elektra – Orestes, the trial”, som han vandt den nationale koreografi pris for i 2013. Han har arbejdet for Malmö Opera i Sverige, hvor han koreograferede ”Salome”. Derudover har han koreograferet ”Lonely Room” for Grækenlands Nationale Ballet Kompagni.

Kunstner

BLACK BOX DANCE COMPANY

Titel

7EVEN

Type

Forestilling

Dato

9.–10.3.2016

Venue

Store Scene, Tap E

Krediteringer

Koreografi: Fotis Nikolaou Dansere: 8 dansere fra Black Box Dance Company Kostumedesign: Charlotte Østergaard Lyddesign og komposition: Christian Tronhjem Lysdesign: Anders Kjems Masker: Martha Foka