Mette Ingvartsen
Moving in Concert

Hvordan kan vi forstå teknologi som noget, der spøger i vores krop og modellerer vores hjerne, selvom vi har slukket alle tekniske enheder? Moving in Concert udforsker, hvordan kroppe påvirkes af at leve i en digitaliseret verden, og forestiller sig et univers, hvor mennesker, teknologier og naturlige materialer sameksisterer. Resultatet er et fascinerende landskab produceret af abstrakt bevægelse, skulpturer af lys og intense fornemmelser af farve.

Mette Ingvartsens navn står bøjet i neon på den internationale scene for dans og koreografi. Næste forår vender den danske stjernekoreograf hjem og viser to af sine nyeste værker: to come (extended) og Moving in Concert. Det er dans i stort format og international særklasse præsenteret på Republiqué i samarbejde med Østerbro Teater.

to come (extended) fra 2017 spiller den 5. og 6. april. Et værk for 15 dansere, som undersøger det offentlige rums seksualisering, og hvordan det påvirker os alle, når vi bombarderes af intime kropsdele og -væsker. Den 7. og 8. april er Moving in Concert fra 2019 på plakaten og dermed 9 danseres undersøgelse af, hvordan teknologien modellerer vores hjerner og spøger i vores kroppe længe efter, at strømmen er slukket. En helt unik mulighed for at lade dig dobbelt-imponere af begavede og modige Mette Ingvartsen præsenteret i samarbejde med Østerbro Teater.

Mette Ingvartsen er en dansk koreograf og danser. Hendes arbejde er kendetegnet ved en udvidet koreografisk praksis, der kombinerer dans og bevægelse med andre områder såsom billedkunst, teknologi, sprog og teori. Ingvartsen har en ph.d. i koreografi fra UNIARTS / Lund Universitet i Sverige; inden da tog hun sin kandidatgrad fra scenekunstskolen P.A.R.T.S i Bruxelles. Hun oprettede sit eget dansekompagni i 2003, og siden er hendes værker blevet vist i hele Europa såvel som i USA, Canada, Sydkorea, Taiwan og Australien. Hun har været artist-in-residence på Kaaitheater i Bruxelles samt på Volksbühne i Berlin og har desuden været tilknyttet APAP-netværket.

Kunstner

Mette Ingvartsen

Titel

Moving in Concert

Type

Forestilling

Dato

7.–8.4.2022

Varighed

1 time

Venue

Teater Republique, Østerfælled Torv 37, 2100 København Ø

Føj til kalender

Foto: Marc Domage
Moving in Concert teaser