Emilie Gregersen
Caresses

Caresses udfolder en stoflig og poetisk performance, der bevæger sig igennem samhørighed, berøringens politiske implikationer, taktilitet og følelser. Det erotiske, det tvetydige, det intime og det uvirkelige bliver vævet sammen, udfordret og omfavnet.


Caresses er et koreografisk værk af koreograf og kunstner Emilie Gregersen, skabt i tæt samarbejde med danser, Paolo De Venecia Gile, lydkunstner, Karis Zidore, dramaturg og koreografisk konsulent, Naya Moll, og billedkunstner, Elin Stampe.

Caresses udfolder en stoflig og poetisk performance, der bevæger sig igennem samhørighed, berøringens politiske implikationer, taktilitet og følelser. Det erotiske, det tvetydige, det intime og det uvirkelige bliver vævet sammen, udfordret og omfavnet. Caresses er et koreografisk værk af koreograf og kunstner Emilie Gregersen, skabt i tæt samarbejde med danser, Paolo De Venecia Gile, lydkunstner, Karis Zidore, dramaturg og koreografisk konsulent, Naya Moll, og billedkunstner, Elin Stampe. Værket er anden del af en trilogi der undersøger berøring fra et fænomenologisk og koreografisk perspektiv. Trilogien undersøger og forvrænger berøring som handling, sansning og som fundamental præmis for væren. Første del af trilogien, soloen Touch (2020), navigerer berøring gennem et forvrænget og tech-sensorisk univers.

I sin koreografiske praksis arbejder Emilie Gregersen i feltet mellem praksisbaseret koreografi og hyperperformance. Hun kombinerer mange koreografiske lag, som taler til forskellige sanse og bevidsthedsplaner; både den logiske, der gerne vil finde koncept og mening, samt den kropslige og æstetiske oplevelse, der lader sig hengive til sanseindtryk. I hendes værker arbejder hun med en høj skala af performativitet, hvor alt fra blik til gestus er udført med en subtilitet, der har til formål at skabe en hyper-sanselighed både hos performer og beskuer.

Kunstner

Emilie Gregersen

Titel

Caresses

Type

Forestilling

Dato

7.–9.10.2021

Varighed

1 time

Venue

Copenhagen Contemporary, Refshalevej 173A, 1432 København K

Krediteringer

Koncept: Emilie Gregersen, Koreografi og performance: Paolo De Venecia Gile og Emilie Gregersen, Lyd: Karis Zidore, Scenografi: Elin Stampe, Dramaturg og, koreografisk konsulent: Naya Moll, Lys: Madeleine Lind Hoppe, Administration: Projektcentret, Residens: Inter Arts Center og Reykjavik Dance Festival gennem The Nordic Residency Exchange Programme/Bora Bora. Co-produktion: Dansehallerne, Støttet af: Statens Kunstfond, William Demant Fonden, Koda Dramatik og Dansk Skuespillerforbunds Produktionsstøttemidler.

Føj til kalender

Foto: V. Vidoe
Foto: V. Vidoe
Foto: V. Vidoe

Tak til Cruz Proxy og Dance Cooperative.