Zrinka Užbinec
Exploded Goo

En venlig advarsel; Det er muligt, at du oplever et ansigt, der på afstand kigger på sin egen bagdel, en stor mave, et par bittesmå blinkende øjne, der sender et frækt blik, negle der ikke er funktionelle længere, en bidende læbe der laver en irriterende lyd, en dans opført for den imaginære kat, og et sparkende robotben.

“An intentionally strange and physically demanding routine begins, which aims to transform the performer’s naked female body into a desexualized organic object, somehow in contrast (or not) with the series of mechanical noises, beeps, and rattles – a deliberate challenge to our gaze, and disruption of inscribed meanings. Heavy breathing and the crackle of the tape sticking to the floor add to the soundscape.”
– Yasen Vasilev, 13 August 2019

Exploded Goo er en forestilling, der forsøger at komponere en monstrøs dans. Værket er inspireret af fotomontager og skabt af en slags eksploderede dele – af dans, bevægelser, billeder og betydninger.

Værket ønsker at udfordre en normativ og lineær opfattelse af en dansers krop på scenen. I Exploded Goo udforsker Zrinka Užbinec en montagelignende opfattelse af den dansende krop, som omfavner afbrydelser og fejl. Forestillinger tilbyder koreografi som en allerede eksploderet konsistens i tid og rum. I løbet af forestillingen forbinder den dansende krop de “eksploderede dele” til en ny koreografisk konsistens.

Zrinka Užbinec. Danser og performer med interesse for koreografi. Siden 2006 har hun været en del af præstationskollektiv BADco. og har været en af ​​koordinatorerne for Experimental Free Scene (ekscena), en uafhængig organisation skabt for at fremme moderne dans og andre former for scenekunst. Hendes arbejdserfaring inkluderer samarbejde med mange forfattere og grupper, samt medforfattere til flere danse- og performancerelaterede projekter. Hun underviser ofte i moderne dans og holder workshops med andre BADco. medlemmer i Kroatien og i udlandet. Hun har afsluttet en uddannelse ved Center for Women Studies i Zagreb og afslutter sine studier på MA Koreografi og performance ved Institut for Applied Theatre Studies, Gießen.

Kunstner

Zrinka Užbinec

Titel

Exploded Goo

Type

Forestilling

Dato

8.12.2021

Varighed

50 minutter

Venue

Copenhagen Contemporary, Refshalevej 173A, 1432 København K

Krediteringer

Koncept, performance: Zrinka Užbinec, Koreografi, scene, lys: Ida Daniel, Carlos Franke, Katarzyna Kania og Zrinka Užbinec, Lyd: Aran Kleebaur,

Føj til kalender

Exploded Goo
Foto: Marko Pejović
Exploded Goo teaser

Særlig tak til Todor Stoyanov (trailer), BADco., Caroline Creutzburg, Ivan Hamarić, Andreja Kulunčić, Anna Tzini og alle disse generøse udvendige øjne (Rahel Barra, Fabricio Belzoff, Clara Reiner, Gry Tingskog, Bernhard Siebert, Xavier Le Roy) I samarbejde med Hessischen Theaterakademie og Künstlerhaus Mousonturm.