Oceanic

Julia Giertz, Marie Topp
Oceanic

En refleksion over det at lytte og lydens hierarkier. Et landskab af syngende kroppe, vedholdende lyd og bløde konstruktioner. En strøm, der bevæger sig gennem mennesker, materialer og miljøer. Ord, der formes af kraft. Det er Oceanic af koreograf Marie Topp og komponist Julia Giertz.

At lytte er ikke blot en auditiv proces; det skærper og former vores opmærksomhed, det er en subjektiv oversættelse af information. At lytte er at være i kontinuerlige relationer.

Oceanic er del af en række værker, der omhandler, hvordan politiske og kulturelle strukturer er indlejret i sansningen.

Marie Topp (DK) og Julia Giertz (SE) mødtes på Den Danske Scenekunstskole i 2005 – lige siden har de fastholdt en tæt kunstnerisk dialog. I løbet af de sidste 10 år har de kontinuerligt været involveret i hinandens kunstneriske projekter, som kollegaer og samarbejdspartnere, ofte i samarbejde med lysdesigner Mårten K. Axelsson og dramaturg Igor Dobricic. Deres værker kan opleves som tidslommer; grænseland, man kan miste orienteringen i. Rum af kraft, følelser og forestillinger, der tillader, at sansernes kompleksitet kan udfolde sig. Kroppen og fantasien er placeret centralt i oplevelsen og i vidensproduktionen. Deres værker er karakteriseret af sameksistensen af deres praksisser og en delt interesse for komposition.

Kunstner

Julia Giertz, Marie Topp

Titel

Oceanic

Type

Forestilling

Dato

3.–4.12.2021

Varighed

1 time

Venue

Dansekapellet, Bispebjerg Torv 1, 2400 København

Krediteringer

Koncept: Marie Topp & Julia Giertz, Koreografi & dans: Marie Topp, Lyd: Julia Giertz, Lysdesign: Mårten K. Axelsson, Dramaturg: Igor Dobricic, Producent: Betina Rex, Tour teknikker: Uli Ruchlinski, Teknisk rådgivning: Daniel Araya, Felix Ahlberg Eriksson, Konsulent: Sarah Melin, Foto: Sigrid Nygaard, Co-produceret med Slingan; Atalante, MDT, Dansstationen, Dansehallerne, Residency: Konstnärsnämnden international residency program/Atalante, Inkonst, MDT, EMS.

Føj til kalender

Oceanic
Photo: Sigrid Nygaard
Foto: Line Ikse
Foto: Line Ikse
Foto: Line Ikse
Foto: Line Ikse