Thjerza Balaj
Ruzalka

Med forestillingen Ruzalka dykker den norsk-kosovoalbanske danser og koreograf Thjerza Balaj ned i slavisk folklore. Her er Rusalka en kvindelig karakter, der lokker unge mænd dybt ud i vandet, hvor hun vikler dem ind i sit hår og sænker dem ned på havets bund.

I Ruzalka personificerer Thjerza Balaj den mytiske figur, men i en hybridversion, hvor både identitet, magt og lyst bliver flydende størrelser. I fløjlsblødt mørke og til lyden af hård techno udforsker hun begær og dominans og afsøger grænserne for dansen.

Om sin kunst fortæller Thjerza Balaj selv:
Jeg interesserer mig for dans, som søger grænser og prøver at udfordre vores samtid, miljø og forståelse af, hvad dans kan være. Jeg vil skabe dans, som er befriende og følsom, men som har et direkte grænsesøgende udtryk. Jeg vil gerne undersøge og understrege problemerne omkring repræsentation og magtdynamik med dans som talerør.

Thjerza Balaj er uddannet danser og koreograf fra Den Danske Scenekunstskole og bor og arbejder i København. Umiddelbarhed og intimitet er vigtige elementer i hendes værker. Hendes koreografiske praksis beskæftiger sig med det kvindelige blik, magtdynamik og det uhyggelige. At lege med skiftende intensiteter er en konsekvent tilgang i hendes tilsyneladende hårde, men flygtige praksis. Hun har tidligere samarbejdet med en række forskellige koreografer og kunstnere, blandt andre Ingri Fiksdal, Jules Fischer og Esben Weile Kjær. I 2022 blev hun tildelt det prestigefyldte danceWEB-stipendium på Europas største dansefestival, ImpulsTanz i Vienna.

Få flere oplevelser for pengene – køb årskort til Dansehallerne. Læs mere

Kunstner

Thjerza Balaj

Titel

Ruzalka

Type

Forestilling

Dato

  • 4.9.2024, 15:00
  • 6.9.2024, 22:00
  • 7.9.2024, 20:00

Varighed

25 minutter

Venue

Studie 4, Dansehallerne Franciska Clausens Plads 27, 1799 København V

Krediteringer

Dans og koreografi: Thjerza Balaj. Lyddesigner: SANTI RZR. Yderligere musik: Smerz. Kostumedesigner: Ditte Marie Thygesen. Lysdesigner og -tekniker: Magnus Holger Knoblauch Hjortlund. Produktionsassistent: Karl Filip Norström Weile. Støttet af: Statens Kunstfond, Vesterbro Lokaludvalg, cultiva express

Føj til kalender

Statens Kunstfond (da)
Vesterbro Lokaludvalg
Cultiva Ekspress