Hooman Sharifi
The Dead Live On In Our Dreams

The Dead Live On In Our Dreams er en solo af den anerkendte koreograf Hooman Sharifi (NO). I værket udforsker Sharifi, hvordan ens oprindelse og identitet kan manipuleres, og hvordan vi skaber fremtiden ved at ændre vores fortid. “The Dead Live On In Our Dreams” er en sceneproduktion med persisk live musik af Arash Moradi, dans og historiefortælling. Hvert element er bundet til fortiden, folkekulturen og hans personlige historie.  

Hooman Sharifi …”Jeg vil skabe billeder, vi ikke er vant til. Jeg vil gerne diskutere oprindelse og identitet. Jeg vil konfrontere den nationalistiske sindstilstand, billedet af os og dem, og hvem ”de andre” er. Jeg vil få os til at holde op med at tale om oprindelse, da det forklarer alt. Jeg vil ikke operere med sådanne ideer om identitet. Det er ekstremt vigtigt for mig at arbejde med det her lige nu.”  

Der ser ud til at være lige så mange virkeligheder som mennesker. Ingen har ret til at fortælle nogen, hvad der er rigtigt og forkert. Alle har ret til deres egen forståelse af virkeligheden. Afstanden mellem os er blevet støt større, men alligevel er verden blevet mindre. Vi er flere og flere, hvilket betyder, at vi har mindre plads og færre ressourcer at dele. Så vi skal tættere på hinanden, vi skal sameksistere. At skabe situationer, hvor vi som medborgere aktivt vælger at gå i dialog med hinanden. Impure Company ønsker at tilbyde et rum, hvor vi kan dele og afprøve forskellige virkeligheder. 

Hooman Sharifi (NO) er født og opvokset i Iran men er nu norsk statsborger. Han ankom til Norge alene i 1989 som 15-årig. Hans erfaring med dans startede med hiphop og streetdance. Han er uddannet fra Oslo National Academy of the Arts, i koreografi, i 2000. Samme år etablerede han sit eget company, Impure Company, som specifikt arbejder med et socialt og politik engagement i kunsten. Impure Company har modtaget stor anerkendelse for sin intense energi og en stærk politisk vilje til at engagere publikum. Fra 2014 til 2018 var Sharifi kunstnerisk leder af Carte Blanche, hvor han producerede værker som “Birthmark”, “We Are Here Together” og “Jerada”. Hans egne værker inkluderer “Shadows Remain Silent” og “While They Are Floating”. Arash Moradi (Iran/UK) er live musiker i “The Dead Live On In Our Dreams”. Arash Moradi blev født i den kurdiske by Kermanshah i det vestlige Iran. Han er den ældste søn af Irans førende tanbour-spiller Aliakbar Moradi. Arash begyndte at lære tanbour i en tidlig alder af sin far, som han senere akkompagnerede til adskillige koncerter og festivaler i hele Iran og Europa, såsom St. John’s Smith Square i London, XIII Cantigas do maio i Portugal og Racines festivalen i Toulouse. Arash spillede også på Rhythm Stick Festival i London. Han samarbejdede med BBC radio 4 som gæstemusiker i 2006, ligesom han optrådte som solist i Queen Elizabeth Hall i London. Desuden blev han inviteret til Rotterdam Film Festival i Holland for at demonstrere persisk traditionel musik. På det seneste har Arash og hans yngre bror Kourosh optrådt som Yarsan Ensemble i USA mange gange for at introducere den kurdiske musik og kultur. Arash bor i London, hvor han underviser i tanbour, driver workshops om persisk og kurdisk musik og samarbejder også med forskellige musikere fra hele verden. Mere om Arash Moradi http://moradiensemble.com/about/arash-moradi/

Få flere oplevelser for pengene – køb årskort til Dansehallerne. Læs mere

Kunstner

Hooman Sharifi

Titel

The Dead Live On In Our Dreams

Type

Forestilling

Dato

  • 18.3.2023, 20:00
  • 19.3.2023, 17:00

Varighed

1 time

Venue

Dansekapellet, Bispebjerg Torv 1, 2400 København

Krediteringer

KOREOGRAFI OG LYS: Hooman Sharifi DANS: Hooman Sharifi MUSIKER: Arash Moradi LYD: Terje Wessel Øverland LYS: Martin Myrvold PRODUCENT: Rikke Baewert CO-PRODUCENTER: Montpellier Danse

Føj til kalender

Presse

Trailer