KORA

KORA er Dansehallernes indsats for de 0-16-årige. Her præsenterer vi dans og koreografi for børn i daginstitutioner og skoler, og gennem vores samarbejde med kommuner rundt i landet får 17.500 børn hvert år mulighed for at opleve en af vores interaktive forestillinger af høj kvalitet. 

I sæson 22/23 giver KORA:

  • 17.000 børn fra 0-16 år et sanseligt møde med dans og koreografi.
  • 500 forestillinger i daginstitutioner og skoler.
  • 38 professionelle kunstnere chancen for at vise deres forestillinger for et stort publikum.
  • 14 kommuner mulighed for at tilbyde møder med dans som kunstart.

Vi udvælger koreograferne og understøtter tilblivelsen af interaktive forestillinger skræddersyet til KORA. Fælles for alle forestillinger er, at de er udviklet til at blive vist i daginstitutioner eller på skoler, samt at de involverer publikum, som bliver aktive medskabere af oplevelsen.

”Det er på én gang en oplevelse af at være tilskuer til og medskaber af en forestilling. Eleverne var tryllebundet fra start til slut.”

Lærer på mellemtrinnet, Skolen i Bymidten, Helsingør

Vi tror på, at børn og unge har krav på og behov for at møde kunsten i deres hverdag. Når de oplever dans som kunstart, bidrager det til at udvide deres horisonter for, hvordan man kan agere i verden. Dermed kan mødet med dans som kunstart være et sanseligt indspark til identitetsdannelsen hos børn og unge.

KORA er i 2022/23 støttet af Statens Kunstfond.
KORA – dans for de yngste er støttet til og med udgangen af 2022 af Nordea-fonden.