KORA

KORA er Dansehallernes indsats for børn og unge i skoler. Her præsenterer vi dans og koreografi for det unge publikum, og gennem vores samarbejde med kommuner rundt i landet får tusinder af børn og unge hvert år mulighed for at opleve én af vores interaktive forestillinger af høj kvalitet. Efter i en årrække at have favnet aldersgrupperne 0 – 16 år, fokuserer vi i de kommende sæsoner på skolens 0. – 6. klassetrin.

I hver af sæsonerne 23/24 og 24/25 giver KORA:

  • 12.500 børn på primært 0. – 6. årgang et sanseligt møde med dans og koreografi.
  • 250 interaktive forestillinger i skoler.
  • 20 professionelle kunstnere chancen for at vise deres forestillinger for et stort publikum.
  • kommuner rundt om i landet mulighed for at tilbyde møder med dans som kunstart.

Vi udvælger koreograferne og understøtter tilblivelsen af interaktive forestillinger skræddersyet til KORA. Fælles for alle forestillinger er, at de er udviklet til at blive vist på skoler, samt at de involverer publikum, som bliver aktive medskabere af oplevelsen.

”Det er på én gang en oplevelse af at være tilskuer til og medskaber af en forestilling. Eleverne var tryllebundet fra start til slut.”

Lærer på mellemtrinnet, Skolen i Bymidten, Helsingør

Vi tror på, at børn har krav på og behov for at møde kunsten i deres hverdag. Når de oplever dans som kunstart, bidrager det til at udvide deres horisonter for, hvordan man kan agere i verden. Dermed kan mødet med dans som kunstart være et sanseligt indspark til identitetsdannelsen hos børn.

KORA er støttet af Statens Kunstfond og Augustinus Fonden.