KORA

KORA er Dansehallernes indsats for de 0-16-årige. Her præsenterer vi dans og koreografi for børn i daginstitutioner og skoler, og gennem vores samarbejde med kommuner rundt i landet får 20.000 børn hvert år mulighed for at opleve en af vores interaktive forestillinger af høj kvalitet. 

Hvert år* giver KORA:

  • 20.000 børn fra 0-16 år et sanseligt møde med dans og koreografi
  • 500 forestillinger i daginstitutioner og skoler
  • 32 professionelle kunstnere chancen for at vise deres forestillinger for et stort publikum.
  • 11 kommuner muligheden for at give børn kulturelle oplevelser

Vi udvælger og understøtter små teams af professionelle kunstnere, som skaber interaktive forestillinger for 0-16-årige. Fælles for alle forestillinger er, at de er udviklet til at blive vist ude i daginstitutioner eller på skoler, og fælles for dem alle er også, at de inddrager publikum, som bliver medskabere af oplevelsen.

”Det er på én gang en oplevelse af at være tilskuer til og medskaber af en forestilling. Eleverne var tryllebundet fra start til slut.”
– Lærer på mellemtrinnet, Skolen i Bymidten, Helsingør

Vores overbevisning er, at børn og unge har krav på og behov for at møde kunsten i deres hverdag. Når de oplever professionel dans og koreografi, bidrager det til at udvide deres horisonter for, hvordan man kan agere i verden. Dermed kan mødet med den professionelle dans og koreografi være et væsentligt, sanseligt indspark til identitetsdannelsen hos børn og unge.

KORA er støttet af Statens Kunstfond, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Augustinus Fonden og Goethe Institut Dänemark
KORA – dans for de yngste er støttet af Nordea-fonden. 

*Tal fra sæsonen 2021/2022