Kristian Refslund
Contemporary Ballet

Denne moderne ballettræning er baseret på principperne i teknikken og hvordan den kan fungere bedre for en mangfoldig krop og derfor kan bruges som et redskab og ikke som noget, vi bør være ud fra et æstetisk synspunkt.

I praksis betyder det, at vi vil udforske koordinationer, rytmer og bevægelsessprog som vanligt inden for ballet. Men målet er at få det til at fungere for og med den krop, vi har, ved at anvende simple principper om vægt, præcis den rette mængde muskelkraft og korrekt placering og alignment i overensstemmelse med vores eget instrument. Ved at fordybe os i forståelsen af disse principper inden for vores egen krops arkitektur kan vi lege med dette sprog og gøre det til vores eget, udfordre vores sind og krop og bevare en sund mental tilstand og nysgerrig tilgang.

Efter min mening handler det hele om sindets tilgang og mindre om hvordan det ser ud. Lad os gå med imaginære tåspidssko på, dykke ned i vores plié for at give plads til vores bækken og frigøre vores sind, samtidig med at vi forbedrer vores evner og færdigheder inden for teknik og i at sætte retninger med kroppen i det omgivende rum.

Klasserne afholdes på Dansehallerne, Franciska Clausens Plads 27 DK-1799 København V i Studie 3. 

Hvordan kommer man dertil? 
Studie 3 ligger i stueetagen med trinløs adgang fra hovedindgangen eller ved at gå direkte ind fra gården bagved. Med trinløs adgang går du ind via hovedindgangen på første sal, og fortsætter lige frem mod omklædningsrummene ved siden af foyeret. Studie 3 ligger længst inde til højre. 

Dansehallerne er indrettet til kørestolsbrugere, og der er mulighed for at bruge elevator til adgang til alle etager. Handicaptoilet og kønsneutralt toilet findes i stueetagen. 
Vi beder dig venligst møde op 15 minutter før timen, så der er tid til indcheckning med din QR-kode på billetten:) 

Alle medlemmer kan deltage i Dansehallernes træningsaktiviteter – et årsprogram med cirka 5 dages træning om ugen og nu også workshops hver anden uge. Dette er for alle professionelle medlemmer uanset baggrund i danseundervisning, og det er også muligt at deltage i en drop-in klasse. Internationale gæster kan også deltage i træning gratis i op til 1 måned. Har du kommentarer eller gode tips til træningsprogrammet, kan du altid sende en e-mail til kuratorerne Ar Utke Ács: aua@dansehallerne.dk og Caroline Blomqvist: cbl@dansehallerne.dk. 

Køb medlemskab →

Kunstner

Kristian Refslund

Titel

Contemporary Ballet

Type

Træning

Dato

23.–27.9.2024, 10:00

Varighed

1 time og 30 minutter

Venue

Dansehallerne, Franciska Clausens Plads 27, 1799 København V

Krediteringer

Carl Thorborg

Føj til kalender