Linda Blomqvist
At danse med fornøjelse og præcision

Denne klasse fokuserer på og kombinerer tekniske øvelser, der udforsker justering, balance, momentum, vægt, styrke og smidighed med improvisatoriske opgaver, der opfordrer os til at være modtagelige, åbne og indstillet på hinanden, os selv og det rum, vi befinder os i.
Vi vil lege og bevæge os mellem form og improvisation – forbedre vores fysiske, intuitive og følelsesmæssige intelligens.

Vi vil stræbe efter at gøre dette fra et sted af fællesskab, respekt og kritisk tænkning, med udgangspunkt i vores helt specifikke evner og ressourcer. Vi stræber ikke efter at passe ind i en skabelon, men at udforske det store potentiale, som hver enkelt af os har.
Denne klasse er ment som forberedelse til dagen – uanset hvordan den måtte udfolde sig. Og forhåbentlig også informere og inspirere til nye eventyr.

Disse hold foregår i Teatersalen, DDSKS i tæt samarbejde med Den Danske Scenekunstskole og Efteruddannelsen.

DDSKS Efteruddannelse arrangerer workshop med Linda d.27 februari kl.14.00-17.00 i Scenetårnet; “Play as a beacon for jovial exploration – moving beyond what we know” registrer her; https://ddsks.dk/da/kurser

Linda holder en talk med Adriano Wilfert Jensen kl.17 d. 28 Februar i Huset KBH, Rådhusstræde 13, 1466 København om begreber som kosmos, lyd, subjektivitet, følelse, stemning, og atmosfære. Talken er gratis, og åben for alle!

Det er kun som medlem, du kan deltage i Dansehallernes træningsaktiviteter – et helårligt program med cirka fem træningsdage om ugen. Internationale gæster kan deltage gratis i træningen i op til 1 måned.

I løbet af efteråret uge 9 og 10 i 2024 vil projektet Nordic Sustainable Dance Training (SDT) blive gennemført med den hensigt at dele ressourcer og udvide de kuraterede kunstneres Nordiske fodaftryk med sigte på videndeling og bygge bro til et stærkere Nordisk felt.

SDT udvider organisationens kuratering, gennem en bred vifte af samarbejdspartnere og dansekurser, artikler og foredrag. SDT er initieret af Dansehallerne, i samarbejde med Danscentrum, PRODA og Tanssille ry. Disse institutioner tilbyder undervisning til professionelle dansere.

Linda Blomqvist, født i Stockholm i 1985, er koreograf og danser. Hendes arbejde sigter mod at udvide opfattelsen af koreografi med fokus på alternative produktionsformer, processer og praksisser fra et spekulativt synspunkt, der antager forskellige former og udtryk. Linda studerede dans på Den Kongelige Svenske Balletskole fra 1995-2004 og på P.A.R.T.S fra 2008-2010. Hun har været modtagelig, åben og indstillet på at stemme ind på hinanden, os selv og det rum, vi bebor. Hun har arbejdet med kunstnere som Anne Teresa De Keersmaeker, Mårten Spångberg og Florentina Holtzinger, for at nævne nogle få. Linda tog initiativ til Indigo Dance sammen med Emma Daniel, Anna Gaiotti og Adriano Wilfert Jensen efter en invitation til at kuratere “Dance week” på PAF som en del af Summer University 2014. Indigo Dance er en platform for kunstnere med manifestationer såsom studiecirkler, en festival, tumblr og publikationen – The Indigo, der lægger vægt på kritisk tænkning med udgangspunkt i vores helt specifikke evner og ressourcer. Vi stræber ikke efter at passe ind i en skabelon, men at udforske det store potentiale, som hver enkelt af os har.

Køb medlemskab →

Kunstner

Linda Blomqvist

Titel

At danse med fornøjelse og præcision

Type

Træning

Dato

26.2 – 1.3.2024, 10:00

Varighed

1 time og 30 minutter

Venue

Per Knutzons Vej 5, 1437 København

Krediteringer

Chrisander Brun Rikard Nilsson

Føj til kalender

PRODA