Kitt Johnson
DEN STEDSSPECIFIKKE UDFORDRING

DEN STEDSSPECIFIKKE UDFORDRING- Workshop med Kitt Johnson.
Siden 2008 har Kitt Johnson arbejdet både nationalt og internationalt med det stedsspecifikke koncept MELLEMRUM (stedsspecifikt her forstået som kunst i ikke-konventionelle kunstrum), og denne workshop bliver til på baggrund af dette mangeårige arbejde. Med afsæt i den, specifikt til MELLEMRUM, udviklede kortlægnings metode : THE WALK, THE TALK, THE ARCHIVE DIVE, vil vi i fællesskab og hver især udvikle koncepter, skitser og strategier til værker der forholder sig specifikt til et givet område.

Workshoppen udbydes i et samarbejde med den danske scenekunstskoles efter- og videreuddannelse og Limfjordsteatret, initieret af Stisa Søgaard.

På workshoppen vil vi diskutere det etiske ansvar der er knyttet til skabelsen af kunst i det såkaldte ”offentlige rum” og desuden undervejs arbejde med faktiske som fiktive steder, samt grundlæggende fænomenologisk kortlægning. Vi vil lade os bevæge af stedet. Vi vil udfordre det. Vi vil flytte på det, bringe det ind i nye sammenhænge. Indendørs som udendørs. Alle typer af værksformater er velkomne! Workshoppen henvender sig til scene- og billedkunstnere, samt andre der er nysgerrige efter at udforske det stedsspecifikke.

TID OG STED
D. 23-25 marts 2023.
Torsdag kl. 13.00-16.00
Fredag kl. 9.00-15.30
Lørdag kl. 10.00-17.30

Adresse:
Kitt Johnson X- act studio
Struenseegade 15A, 3. th.
2200 København

OBS! Medlemmer af Dansehallerne kan reservere plads på workshoppen på DDSKS hjemmeside for 50% av kursusgebyr (første til mølle), og finde yderligere information her via Dansehallernes hjemmeside. Er du ikke medlem kan du også ansøge om deltagelse på DDSKS her. Ansøgningsfrist er d. 9 februar.

Performer, koreograf og kunstnerisk leder, Kitt Johnson, er en ener på den danske danse- og performancescene. I løbet af de sidste 30 år, har hun udviklet sit særegne kunstneriske univers: Minimalistisk, ekspressivt og innovativt. Hendes arbejde er karakteriseret ved en ekstrem kropskontrol og en enestående fornemmelse for enkle, men effektive sceniske virkemidler, hvormed hun skaber intense fysiske billedtransformationer, der udforsker de dybeste lag af den menneskelige eksistens. Hendes varemærke er soloformen, men repertoiret spænder vidt, og rummer også flere ensemble-forestillinger, nycirkus- og stedsspecifikke værker samt børne- og familieforestillinger. Hun arrangerer og kuraterer desuden en række festivaler i regi af sit kompagni Kitt Johnson X-act, bl.a. det stedsspecifikke koncept MELLEMRUM og den internationale nycirkusfestival Copenhagen Circus Arts Festival / C!CAF.

Kunstner

Kitt Johnson

Titel

DEN STEDSSPECIFIKKE UDFORDRING

Type

Træning

Dato

  • 23.3.2023, 13:00
  • 24.3.2023, 09:00
  • 25.3.2023, 10:00

Varighed

3 timer-7 timer og 30 minutter

Venue

Kitt Johnson X-act, Struenseegade 15A, 3. sal tv, 2200 København

Krediteringer

fotograf Ao Ieong Mike, Per Morten Abrahamsen, og Ping Hsu

Føj til kalender