Kenan Dinkelmann
Workshop Flow Acrobatics

Flow Acrobatics-workshoppen har kropsbevidsthed og fuld kropskoordination som temaer. Deltagerne vil lære konceptet at kende på en legende måde ved at integrere nye bevægelsesmønstre, der tager udgangspunkt i at være flydende, udholdende og lette. Mønstrene har deres oprindelse i capoeira og moderne dans.
Med inspiration fra martial arts og yoga har opvarmningen til formål at fintune dansere til en klar og skærpet tilstand i krop og sind, inden deres praksis og udførelse går i gang. Vi introducerer udfordrende stillinger, bevægelsesflow med cirkulære bevægelser og spiraler for at give bedre bevidsthed om kroppen, især når det kommer til håndled og ben.
Opvarmningen efterfølges af en serie bevægelsesmønstre, der bruges som redskab til at udforske rygradens mekanik, og vi introducerer dynamikkerne bag balance, stabilisering, fald, rulning, flip og nedsmeltning for at opretholde et flow uden unødvendig spænding. Mønstrene bliver stadig mere komplekse og sammenkobles derefter i længere sekvenser med akrobatiske elementer.
Størstedelen af seminaret består af bevægelsesfraser med høj energi, baseret på Kenans koreografiske arbejde, der har forskellige inspirationskilder såsom capoeira, judo, Release-Technic og breakdance. Improvisationsøvelser er kontinuerligt en del af workshoppen, så vi kan udforske bevægelsesmaterialet fra et andet synspunkt.

Workshoppen kræver tilmelding alle fem dager.

Det er kun som medlem, du kan deltage i Dansehallernes træningsaktiviteter – et helårligt program med cirka fem træningsdage om ugen. Internationale gæster kan deltage gratis i træningen i op til 1 måned.

Kenan Dinkelmann voksede op i Passau i Tyskland og tog en BA i performing arts fra Artez, School of Dance, i Arnhem. Herefter gennemførte han SEAD-programmet Bodhi Project, ledet af Susan Quinn, hvor han var på turné rundt i Europa med forestillinger af Jozef Frucek & Linda Kapetanea, Martin Nachbar og Robert Clark. Som freelancedanser har Kenan arbejdet med Johannes Wieland, Marion Sparber, Ivan Perez, Unterwegstheater og Anton Lachky. Fra 2015 til 2017 var han en del af dansekompagniet Stadttheater Bielefeld, hvor han dansede i forestillinger af Wim Vandekeybus, Simone Sandroni og Sharon Fridman. Kenan er gæstelærer ved Stadttheater Bielefeld, Marameo Berlin, TRAK Dance Ensemble og Tanzbüro Basel. Derudover rejser han rundt i hele Europa med sine Flow Acrobatics-workshops og tilbyder online træningsprogrammer og online coaching. Som koreograf har Kenan skabt stykket ”Astral”, der havde premiere i Sofia i Bulgarien med yderligere shows i Dock11i Berlin og Arnhem i Holland. I 2022 koreograferede han showet “Demon Cleaner“ for Popballet, som havde premiere i Prag, og desuden ”Tenki“ for Movement Project hos Suzanne Dellal i Tel Aviv.

Kunstner

Kenan Dinkelmann

Titel

Workshop Flow Acrobatics

Type

Træning

Dato

8.–12.5.2023, 10:00

Varighed

1 time og 30 minutter

Venue

Dirch Passers Allé 4, 2000 Frederiksberg

Krediteringer

Credit Karen Levi

Føj til kalender