Julienne Ndoko
Afrikansk moderne dans: At finde rødder

I disse klasser vil vi fokusere på princippet om at finde rødder: at vi er i stand til at centrere vores opmærksomhed og forbinde os med os selv og vores omgivelser. Vi undersøger specifikke bevægelsesdynamikker som bl.a. bølge, momentum, vægtskifte og fodbevægelser.

På dette hold udforsker vi de tekniske forbindelser mellem traditionelle danse fra Vestafrika (Guinea) og moderne vestlig dans. Juliennes dansepraksis er drevet af målet om at dekolonisere hendes krop og den moderne kunsttraditions iboende eurocentriske udgangspunkt. Det betyder, at hendes arbejde med dans har et stærkt fokus på forbindelser og meditation som en reaktion mod det typisk moderne fokus på brud: brudt æstetik, brudt musikalitet, brud mellem betydning og bevægelse.

Kun som medlem kan du deltage i Dansehallernes træningsaktiviteter – et helårsprogram med cirka 5 dages træning om ugen.
Dette er for alle professionelle medlemmer uanset baggrund i dansetræning, og det er også muligt at tage en drop-in klasse ✨
Internationale gæster kan også deltage i træning gratis i op til 1 måned.

Julienne Doko er en fransk danser, underviser og koreograf med rødder i Den Centralafrikanske Republik; i øjeblikket har hun base i Danmark. I sin praksis udforsker Julienne sammenhænge mellem forskellige stilarter inden for dans og bruger samtidsdans som et rum for hybridisering og et redskab til at skabe synergi mellem danseteknikker og -udtryk. Hendes bevægelse og dramaturgiske retning henter inspiration fra hendes hjemlande og de rejser, hun har foretaget imellem dem. Julienne har optrådt internationalt med en række kompagnier, på festivaler samt i tv-shows og musicals.

Kunstner

Julienne Ndoko

Titel

Afrikansk moderne dans: At finde rødder

Type

Træning

Dato

21.–24.2.2023, 10:00

Varighed

1 time og 30 minutter

Venue

Dirch Passers Allé 4, 2000 Frederiksberg

Krediteringer

Credit: Adelmir Borges og Henning Sjøstrøm

Føj til kalender