Daniel Sarr
Talk: Hybridity in dance

Talk: Hybridity in dance | 4. oktober | Kl. 17 – 19.30 | i Balsalen, på Huset-KBH

Daniel undersøger jazzdansens historiske afrikanske oprindelse – hvor jazzdans kommer fra, og hvordan den så ud i sine tidlige stadier. Denne interesse er forbundet med fokus på værdien og betydningen af repræsentation og synlighed af melaninrige kroppe.
Dette arrangement er organiseret i samarbejde med PRODA (NO), Danscentrum Stockholm (SE) og Tanssille Ry (FI).

For eksempel viser det sig, at bevægelser, som vi i dag beskriver som ‘Jazzhands’, faktisk stammer fra ældgamle afrikanske danseceremonier. Breakdancing, som siges at være blevet opfundet og udviklet i South Bronx, New York i 70’erne/80’erne, er for nylig blevet identificeret i gammel dokumentation/video fra Nigeria i 1959, hvor de praktiserer det, vi i dag kalder Breaking. Hvordan dette er et resultat af forfædrenes udtryksformer, der er blevet videregivet og påvirket af forskellige miljøer og politiske klimaer gennem tiderne, er noget Daniel finder spændende og vigtigt at udforske yderligere. Kunstnerisk udtryk inden for jazzdans er i dag blevet endnu mere eurocentrisk, og Daniels nysgerrighed går på samme tid i den modsatte retning for at søge efter jazzens afrikanske oprindelse.

I København kan du i løbet af September/ Oktober deltage i klasser med to af kunstnerene & danselærere fra Sustainable Dance Training:

Vera Nevanlinna/ Practice of Performance / 25-29th of September at 09.30-10.45
Daniel Sarr / Contemporary Jazz / 2-6th of October at 10-11.30

Velkommen til et mødested med faglige samtaler om kunstnerisk praksis i feltet dans og koreografi. Vi mødes på Huset Kbh, i Balsalen, hvor vi starter med kollegial mingling og en drink i cafeen, og fortsætter i en faglig session faciliteret af dagens gæst/er. Samtalerne foregår på engelsk. Der vil efter arrangementet være mulighed for at fortsætte samtalerne i caféen.

Daniel begyndte sine studier ved Kunsthøgskolen i Oslo som sekstenårig og afsluttede i 2012 med en bachelor i jazz. Han har specialiseret sig i hiphop og jazz, men har uddannelse i og erfaring fra flere andre stilarter. I 2011 repræsenterede Daniel Norge i en dansekonkurrence, ”Eurovision Young Dancers”, der blev vist på TV. Han konkurrerede med 9 andre lande og vandt førstepris. Han var også norsk semifinalist i ”So You Think You Can Dance Scandivania” i 2008. Daniel har bred erfaring fra forskellige danse- og teaterproduktioner og fra det kommercielle område. Han har arbejdet sammen med kompagnier / koreografer som Oslo Danse Ensemble, Jo Strømgren, Fredrik Benke Rydman, Ingri Fiksdal, Nordic Black Theatre, Nagelhus Schia Prod. & Nakul Dev Mahajan. Desuden deltager han i forskellige TV-produktioner som danser og koreograf. Han har arbejdet sammen med kunstnere som A.R. Rahman, Madcon, Loreen, Julie Bergan & Ash Embla.

Kunstner

Daniel Sarr

Titel

Talk: Hybridity in dance

Type

Talk

Dato

4.10.2023, 17:00

Varighed

2 timer og 30 minutter

Venue

Huset-KBH, Rådhusstræde 13, 1466 København

Føj til kalender

PRODA