Peer to Peer | 26. oktober | kl. 17-19 | Huset-KBH
“At bruge sine kulturelle rødder som inspirationskilde i det kunstneriske arbejde” er titlen på denne Peer to Peer-samtale, der faciliteres af danser og koreograf Julienne Doko.
Hvad er vores inspiration, når vi skaber? Hvor stammer denne kreative åbenbaring fra? Det kan være synet af noget almindeligt, trivielt, et sted, en sang eller noget mere personligt, en følelse, vores egen historie. Under alle omstændigheder er spørgsmålet, hvordan vi forbinder det med vores inderste jeg for at gøre denne skabelse relevant? At dykke ned i sine kulturelle rødder er for mange kunstnere en uendelig inspirationskilde, en måde at gøre deres kunst mere forankret, mere personlig, og en måde at forbinde det med det, der har været og det, der vil komme. Der er mange måder og grunde til at forholde sig til vores kulturelle rødder for at inspirere vores kunst.
I denne Peer to Peer inviterer Julienne Doko danseren og koreografen Mamadou Soma fra Burkina-Faso til at diskutere, hvordan han integrerer sin kulturelle arv i sin praksis og i sit koreografiske arbejde. Vi afslutter sessionen i bevægelse.
Hvad er Peer to Peer?
Peer to Peer er en række af arrangementer med fokus på professionelle udvekslinger og samtaler om dans, koreografi og dens betydning. Her møder du kollegaer i et faciliteret og afslappet rum, hvor vi deler viden og er nysgerrige på hvad der rører sig i feltet – og hos hinanden. I løbet af sæsonen tages forskellige temaer op og arrangementet faciliteres af en eller flere inviterede kunstnere.
Vi starter med at mødes til en halv times uformel snak samt lidt at drikke i caféen. Derefter fortsætter vi med præsentationer og oplæg med dagens inviterede gæst(er). Efter arrangementet er der mulighed for at fortsætte samtalerne i caféen, hvor der også kan købes aftensmad.
Temaet og formatet vælges af den inviterede kunstner i samarbejde med Dansehallerne. Du afgør selv, hvordan du gerne vil være deltagende i arrangementet.
Yderligere information om arrangementet bliver kommunikeret på forhånd på Dansehallernes hjemmeside, Facebook og Instagram.
Vi mødes ca. to gange om måneden, og præsentationer og samtaler foregår på engelsk. Du behøver ikke tilmelde dig – du skal bare møde op. Da der kun er plads til 40 deltagere, fordeles pladserne efter først til mølle-princippet på selve aftenen.
NB! Peer to Peer finder i efteråret 2022 sted fra kl. 17 – 19 i Huset-KBH, Balsalen (1. sal ved siden af Spisehuset), Rådhusstræde 13, 1466 København.
Vi indsamler løbende relevante temaer og inspiration til programmet, så send gerne en mail til producent Anna Katrine, akk@dansehallerne.dk, hvis du har forslag.
BIO
Julienne Doko er en fransk danser, underviser og koreograf med rødder i Den Centralafrikanske Republik, og hun er i øjeblikket baseret i Danmark. I sin praksis udforsker Julienne sammenhænge mellem forskellige stilarter indenfor dans og bruger samtidsdans som et rum for hybridisering, et redskab til at skabe synergi mellem danseteknikker og -udtryk. Hendes bevægelse og dramaturgiske tråd henter inspiration fra hendes hjemlande og de rejser, hun har foretaget imellem dem. Julienne har optrådt internationalt med en række kompagnier, på festivaler samt i tv-shows og musicals.
Mamadou SOMA er en kunstner/skuespiller/danser fra Burkina Faso. Han har medvirket i mange teater- og danseproduktioner. Mamadou SOMA stiller gennem sin kunstneriske praksis spørgsmålstegn ved hvilken form for teater og dans, der kan være passende for en befolkning sammensat af flere sprog og traditioner, som det er tilfældet i hans hjemland, der har over 60 helt forskellige sprog og traditioner. På grund af sit ønske om at skabe en ny identitet til burkinsk teater og dans har han stiftet sit eget teaterkompagni ved navn “Théâtre Éclosions”. Gennem kompagniet udforsker Mamadou SOMA sammen med sine to samarbejdspartnere en anden form for kunst, som blander teater, dans og bevægelse inspireret af hans forfædres ritualer og traditioner. Gennem former, elementer og objekter fra sit lands ritualer og traditioner er han inspireret til at tage aktuelle temaer op. Mamadou SOMA færdiggjorde for nylig en kandidat i fysisk teater fra Accademia Teatro Dimitri i Schweiz.