Lisen Pousette, Olivia Rivière
DUNKEL

DUNKEL er luften af en ind- og udånding, en sky, et vindpust, et flygtigt øjeblik. DUNKEL er ønsket om at blive i mørket og lade øjnene vænne sig til det; at se, at der både er skumring og daggry, fortættet nat og grå dis. DUNKEL er både dommedags-doom og let som et duntæppe. For er det ikke sådan med lys, at jo lysere det bliver, desto mørkere bliver mørket. 

I DUNKEL træder fem dansere ind i et tvetydigt og antydende rum, hvor alternative stemmepraksisser kropsliggøres. Growling, en mørk og aggressiv stemmeteknik, der bruges i hårdere metalmusik, bliver her skilt ad og flettet sammen med skærende toner og udstrakte lydflader. DUNKEL er en forestilling, der rækker ud mod det umådelige og omfavner det faldende.

Det er fortsættelsen af Olivia Rivière og Lisen Pousettes koreografiske samarbejde som tager afsæt i den lydlige krop, der begyndte i værket Ever losing (2019).

Kunstner

Lisen Pousette, Olivia Rivière

Titel

DUNKEL

Type

Forestilling

Dato

7.–8.3.2022, 20:00

Varighed

1 time

Venue

Dansekapellet, Bispebjerg Torv 1, 2400 København

Krediteringer

Koreografi: Lisen Pousette og Olivia Rivière. Dans: Jennie Bergsli, Karis Zidore, Marie-Louise Stentebjerg, Lisen Pousette og Olivia Rivière. Musik: Susanne Benther Mouritsen (Xuri) Lyddesign: Kristian Alexander Lysdesign: Alba Rask Kostumer: Liselotte Bramstång Residency: Institutet, höjden, DANSEatelier og MARC Administration: Projektcenter og SMart Co-produktion: MDT and Dansehallerne

Swedish Art Council

Supported by: Danish Arts Council, Swedish Arts Council, Augustinus Fonden, William Demant Fonden, Knud Højgaards Fond Thanks to: Sophie Pousette and Liam Cook